Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H νέα παραμυθένια περιπέτεια της Ντίσνει "Ψυχρά κι Ανάποδα" προβάλλεται σε 5 αίθουσες των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα

H νέα παραμυθένια περιπέτεια της Ντίσνει...

Πρόκειται για μία τρισδιάστατη διασκευή της "Βασίλισσας του Χιονιού" του Δανού παραμυθά Άντερσεν

Χαράς ευαγγέλια για τους μικρούς μας φίλους και τους λάτρεις των καρτούν φιλμ μιας και από τις 19 Δεκεμβρίου 2013 προβάλλεται στην Ελλάδα (στην Πάτρα, στα Ster cinemas, στη Βέσο Μάρε σε 5 αίθουσες, στην μία εκ των οποίων σε 3d) η νέα συναρπαστική και εμπνευσμένη ταινία ψηφιακού ανιμέισον των στούντιο Ντίσνει με τίτλο «Frozen – Ψυχρά κι Ανάποδα».

Το φιλμ έχει ήδη σαρώσει στην Βόρειο Αμερική όπου οι εισπράξεις του έχουν φτάσει τα 175 εκατομμύρια δολάρια ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει στην Ελλάδα μιας και αποτελεί μία ιδανική κινηματογραφική επιλογή για τις οικογένειες και τα παιδιά τους την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η ταινία που ήδη αναμένεται να είναι και στην 5άδα των Όσκαρ 2014 της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων αλλά και του τραγουδιού (διεκδικεί και Χρυσές Σφαίρες – Golden Globes) αποτελεί μία τρισδιάστατη, χαριτωμένη μεταφορά στην μεγάλη οθόνη της ιστορίας της «Βασίλισσας του Χιονιού» του Άντερσεν σε μία διασκευή όπως μόνο η Ντίσνει ξέρει να δημιουργεί.

Το φιλμ υπογράφεται από τους δημιουργούς των επιτυχημένων ταινιών «Μαλλιά κουβάρια» και «Ραλφ, η επόμενη πίστα» που είχαν ενθουσιάσει τα παιδιά.

Σύμφωνα με το σενάριο, οι μαγικές ικανότητες της νεαρής βασίλισσας Έλσα γίνονται ανεξέλεγκτες και παγώνουν ολόκληρο το βασίλειο της Άρεντελ. Εκείνη αποσύρεται απογοητευμένη στα βουνά, αλλά η αδελφή της Άννα μαζί με τον πωλητή πάγου Κριστόφ και τον ομιλούντα χιονάνθρωπο Όλαφ ξεκινούν να τη βρουν και να λύσουν τα μάγια.

Στον Όλαφ (αν επιλέξετε την πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια) δανείζει την φωνή του ο 32χρονος κωμικός ηθοποιός Τζος Γκαντ γνώριμος του Αμερικανικού κοινού από τον ρόλο του στο θεατρικό μιούζικαλ του Broadway «The Book of Mormon» και τον ρόλο του Ryan Church στην τηλεοπτική σειρά «Back to You».

Όπως έγραψε ο Χρήστος Μήτσης στο "Αθηνόραμα", «με μια πιο κλασική συνταγή, η οποία εικαστικά δεν απομακρύνεται πολύ από το παραδοσιακό σκίτσο, η ταινία διατηρεί τα μουσικοχορευτικά στοιχεία και αγαπά σταθερά το παραμύθι και διασκευάζει την “Βασίλισσα του χιονιού” του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ελαφραίνοντας το σκοτεινό κλίμα της και διανθίζοντάς τη με το απαραίτητο χιούμορ».

Η ταινία διανέμεται από την εταιρεία Feelgood και στην μεταγλωττισμένη κόπια στα Ελληνικά ακούγονται οι ηθοποιοί Φοίβος Ριμένας, Χρήστος Συριώτης, Πάνος Μουζουράκης (στον ρόλο του χιονάνθρωπου Όλαφ), Σία Κοσκινά, Κώστας Δαρλάσης, κ.α.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture