Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Γιορτή πίτας στα Άνω Σουδεναίικα

Γιορτή πίτας στα  Άνω Σουδεναίικα

Την τιμητική τους έχουν το Σάββατο οι παραδοσιακές χειροποίητες πίτες

Αυτό το Σάββατο 31 Ιουλίου πρόκειται να διεξαχθεί στα Σουδεναίικα του Δήμου Ωλενίας η Γιορτή Χωριάτικης Παραδοσιακής Πίτας. Η διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σουδεναιίκων Δήμου Ωλενίας.

Πρόκειται για μία βραδιά της οποίας κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι πατροπαράδοτες γεύσεις, η μουσική και ο χορός. Παράλληλα, θα γίνει έκθεση φωτογραφιών με παλαιά σπίτια του χωριού, λαχειοφόρος, βραβεύσεις των μαγειρισών, αλλά και μουσικοχορευτική βραδιά με τον Πάνο Καραγιάννη στο κλαρίνο.

Την παράσταση φυσικά θα κλέψουν οι κυρίες του χωριού με τις μαγειρικές τους ικανότητες, σε διάφορα είδη πίτας όπως χορτόπιτα, τυρόπιτα, κολοκυθόπιτα, μανιταρόπιτα, πρασόπιτα, κρεατόπιτα και αυγόπιτα. Φυσικά θα ακολουθήσει η βράβευση της καλύτερης πίτας.

Φέτος, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά προβολή σπάνιων φωτογραφιών από την ιστορία του χωριού με την βοήθεια του ντόπιου πολιτικού μηχανικού Κωνσταντίνου Μαλάμη και βιντεοποβολή με τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Τέλος, το κέφι θα ανάψει με την "Κεφάτη Κομπανία".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture