Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

"Ιόνια" Οδός: Το ΣτΕ θα αποφασίσει για την σήραγγα στην Παλιοβούνα

"Ιόνια" Οδός: Το ΣτΕ θα αποφασ...

Τι συζητήθηκε στη Βουλή

Ενδιαφέροντα σημεία των συμβάσεων για τους αυτοκινητοδρόμους παρουσίασε στη Βουλή στη συζήτηση για τις συμβάσεις παραχώρησης, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. και πρώην Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης.

Σχετικά με την Ιόνια οδό, ο κ. Καλογιάννης ανέφερε ότι στη σύμβαση περιλαμβάνονται δύο λύσεις για την Κλόκοβα, το τμήμα του δρόμου πριν από το Αντίρριο: η μια είναι η διπλή σήραγγα μήκος περίπου 3 χλμ και η άλλη η χάραξη περιμετρικά του βουνού.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι η τελική λύση θα εξαρτηθεί από την απόφαση του ΣτΕ που εκκρεμεί ακόμα, όπως έγραψε η εφημερίδα "Ηπειρωτικός Αγώνας" το Σάββατο.

Κάλεσε δε τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να προχωρήσει τη δημοπράτηση του άξονα Γιάννενα-Καλπάκι-Κακκαβιά, ο οποίος έχει πλήρη ωριμότητα. «Δεν υπάρχει πλέον άλλη δικαιολογία για την καθυστέρησή του», τόνισε. Σχετικά με το άλλο «καυτό» σημείο των αξόνων, για την Ήπειρο, τον Ε65 δηλαδή, ο κ. Καλογιάννης είπε ότι το κομμάτι που συνδέει το δρόμο με την Εγνατία εξαιρείται προς το παρόν και ότι πάει τελικά σε τουλάχιστον τρία χρόνια αργότερα, για να εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα καθορίζει το χρονοδιάγραμμα και τις πηγές χρηματοδότησης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά