Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συμβιβαστική πρόταση για τα ΕΑΣ προς την τρόικα

Συμβιβαστική πρόταση για τα ΕΑΣ προς την τρόικα

Με στόχο τη συμφωνία

Με στόχο να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου για το ζήτημα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση επανέρχεται με μια συμβιβαστική πρόταση.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η πρόταση προβλέπει τη διατήρηση ενός μόνο εργοστασίου από τα πέντε (η αρχική πρόταση ήταν για δύο εργοστάσια) των ΕΑΣ και να διατηρηθεί ο εξαγωγικός χαρακτήρας της εταιρίας δοκιμαστικά για 12 μήνες (αντί 18 που προέβλεπε η αρχική πρόταση).
Μετά το 12μηνο και σε περίπτωση που η εταιρία δεν επιστρέψει στην κερδοφορία, η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να απορροφηθούν τα ΕΑΣ από την ΕΑΒ.
Παράλληλα, η κυβέρνηση ζητά να γίνουν λιγότερες απολύσεις από αυτές που εισηγείται η τρόικα.
Η πρόταση της τρόικας προβλέπει ένα μόνο εργοστάσιο, το οποίο θα λειτουργεί μόνο για τις εσωτερικές ανάγκες του ελληνικού στρατού και ζητά να απολυθούν τουλάχιστον 600 υπάλληλοι.
Το επιχείρημα της κυβέρνησης για τη διατήρηση του εξαγωγικού χαρακτήρα των ΕΑΣ έγκειται στο γεγονός ότι εκκρεμούν παραγγελίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις