Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 70 χρόνια από τα τραγικά γεγονότα των Καλαβρύτων, θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 70 χρόν...

Στην Αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, Πανεπιστημίου 22 και Ομήρου στην Αθήνα

Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση διοργανώνει, υπό της Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Καλαβρύτων, εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 70 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα της εκτέλεσης όλου του ανδρικού πληθυσμού των Καλαβρύτων την αποφράδα μέρα της 13ης Δεκεμβρίου 1943, αλλά και δεκάδων άλλων εκτελέσεων και αφανισμού κατοίκων, Μοναστηριών και Χωριών της ευρύτερης ορεινής επαρχίας από τα Γερμανικά και Ιταλικά στρατεύματα Κατοχής.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 15.00 το απόγευμα, στην Αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών, Πανεπιστημίου 22 και Ομήρου στην Αθήνα.

Στην Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής, όπως αναφέρει το σάιτ kalavrytanews.gr που είναι και χορηγός επικοινωνίας, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν η Πολιτειακή και Πολιτική Ηγεσία, η Κυβέρνηση, η Εκκλησία, Εκπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων και Αστυνομίας, εκπρόσωποι συλλογικών φορέων και σημαντικές προσωπικότητες, για να τιμήσουμε όλοι μαζί την Θυσία των Ηρώων Μαρτύρων που πλήρωσαν με το αίμα τους το Τίμημα της Ελευθερίας.

Μέσω της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης θα αποδοθεί η επιβαλλόμενη τιμή στην Μνήμη των Ηρώων Εκτελεσθέντων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν ομιλίες όπως για την κοινωνική και εκπαιδευτική διάσταση του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ενώ θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ του Πάνου Τσαπάρα «Τα τελευταία γενέθλια».

Ακόμα έχει προγραμματιστεί η 1η παρουσίαση στην Ελλάδα της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Αθανάσιος» που έχει γυριστεί στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ και αναφέρεται στο Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα από τους Ναζί κατακτητές.

Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως είναι ο Δημήτριος Βαρβιτσιώτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις