Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Αισιοδοξία για την επαναλειτουργία του ferry boat

Αίγιο: Αισιοδοξία για την επαναλειτουργί...

Μέσα στην ερχόμενη άνοιξη

Την αισιοδοξία του πως σε λίγους μήνες, ενδεχομένως την ερχόμενη άνοιξη, η πορθμειακή γραμμή Αίγιο-Άγιος Νικόλαος θα επαναλειτουργήσει, εξέφρασε μέσω του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Γιάννης Τοχμιτζόγλου.

“Έχουμε προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις που τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι ανακοινώσιμες αλλά εργαζόμαστε πυρετωδώς προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας της γραμμής” τόνισε ο κ. Τοχμιτζόγλου, συμπληρώνοντας. “Ίσως μάλιστα την ερχόμενη άνοιξη ή γύρω στο Πάσχα, να έχουμε ξανά ferry boat. Είμαι αρκετά αισιόδοξος”.

Όσον αφορά στη λειτουργία του νέου λιμένα, ο κ. Τοχμιτζόγλου διευκρίνισε πως κατ'αρχάς ο σκοπός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να λειτουργούν ταυτόχρονα και τα δύο λιμάνια.

“Έχουμε ξεκινήσει ήδη διαβουλεύσεις με διάφορες εταιρείες, άλλες τις βρήκαμε εμείς κι άλλες βρήκαν εμάς. Προχωράμε σε ενημέρωση προς το παρόν, τόσο για τα στοιχεία του λιμανιού μας όσο και για τις εκτιμήσεις μας για το πότε θα αδειοδοτηθεί η λειτουργία του νέου λιμένα. Βεβαίως το έργο έχει παραδοθεί διοικητικά, τεχνικά όμως υπάρχουν αρκετές μελέτες που πρέπει να εγκριθούν για να μπορέσει να δέσει πλοίο στο νέο λιμάνι”.

Πόσο χρονοβόρα είναι η διαδικασία; Ο κ. Τοχμιτζόγλου έδωσε δύο παραδείγματα: “Κατ'αρχάς έχουμε τη μελέτη βυθομέτρησης του νέου λιμένα. Έχει γίνει η σχετική αίτηση στην Υδρογραφική Υπηρεσία Στρατού που είναι η καθ'ύλην αρμόδια και το κόστος της εργασίας, μαζί με την καταγραφή του λιμένα στους επίσημους χάρτες, αγγίζει τα 25.000 ευρώ.

Προσπαθούμε κάπως να το μειώσουμε αλλά ουσιαστικά αυτά τα χρήματα είναι αυτά που θα δώσουν την 'προτεραιότητα' στο δικό μας λιμάνι, για να λέμε και τα πράγματα όπως είναι. Κατά τα άλλα, ένα ακόμα σοβαρό θέμα είναι η αξιολόγηση της ασφάλειας του νέου λιμένα, ώστε να προχωρήσουμε στο ανάλογο σχέδιο. Αυτά είναι και τα σημαντικότερα ζητήματα προς επίλυση, ώστε να προκύψει η πολυπόθητη άδεια”.

Τέλος, για το θέμα της σύνδεσης του νέου λιμένα με τη Νέα Εθνική Οδό, ο κ. Τοχμιτζόγλου χαρακτήρισε μεγάλο το κόστος του έργου αυτού “αλλά είναι απαραίτητο”, όπως σχολίασε, “ώστε να βελτιωθούν οι προδιαγραφές του νέου λιμένα αλλά και να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά το κέντρο του Αιγίου”.

Πάντως, ο κ. Τοχμιτζόγλου υπενθύμισε την πρόταση που παρουσίασε στους δημοσιογράφους μέσα στο καλοκαίρι, που προβλέπει τη δημιουργία εναλλακτικής οδού πίσω από τη Χαρτοποιία, με τελική κατεύθυνση την οδό Ζωοδόχου Πηγής κοντά στον κόμβο Μυρτιάς.

“Βεβαίως, τονίζω πως η πρότασή μου ήταν εναλλακτικής φύσεως και όχι ανταγωνιστική της πρότασης της Περιφέρειας για δημιουργία οδού και γέφυρας στο Μεγανίτη, που είναι επίσης πολύ καλή. Έχει καθυστερήσει όμως αρκετά.

Είμαστε σε συζητήσεις με τον δήμαρχο κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο που επιλαμβάνεται του ζητήματος ως αρμόδιος για τα τεχνικά έργα και σύντομα θα αποφασίσουμε τι θα προωθήσουμε τελικά για το ζήτημα” κατέληξε ο κ. Τοχμιτζόγλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις