Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Περιορισμένα τα περιθώρια αλλαγών στο φόρο ακινήτων – «όχι» τρόικα για ΕΑΣ

Περιορισμένα τα περιθώρια αλλαγών στο φό...

Περιορισμένα είναι τα περιθώρια αλλαγών στο σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αποσαφηνίζουν πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές παρεμβάσεις που θα θέτουν εν αμφιβόλω τη βεβαίωση φόρων ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Περιορισμένα είναι τα περιθώρια αλλαγών στο σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, όπως διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών, στον απόηχο των ενστάσεων που εξέφρασαν μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», το ΥΠΟΙΚ εξετάζει μονάχα μικρές παρεμβάσεις στα σκέλη των αγροτεμαχίων και των ακινήτων στα χωρία (εντός σχεδίου πόλεως ή οικισμού).

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αποσαφηνίζουν πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές παρεμβάσεις που θα θέτουν εν αμφιβόλω τη βεβαίωση φόρων ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα υπογραμμίζουν ότι θα πρέπει να αναλάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί την ευθύνη για αλλαγές που θα θέσουν σε αμφισβήτηση τους δημοσιονομικούς στόχους.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάντα με την «Καθημερινή» η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πρόβλημα, καθώς η τρόικα απέρριψε και τη νέα πρόταση της ελληνικής πλευράς για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Συγκεκριμένα, η τριμερής ζητά να απορροφηθεί η εταιρεία από το Στρατό, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συρρίκνωση των ΕΑΣ, σε σχέση με την πρόταση της κυβέρνησης.

Η τρόικα αμφισβητεί την ελληνική πρόβλεψη για έσοδα της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ λόγω εξαγωγών και, σύμφωνα με πηγή της «Κ» ζητά η εταιρεία να εξυπηρετεί μονάχα παραγγελίες και ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, δίχως να έχει οιαδήποτε εξαγωγική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά