Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα- Κουβέλης: "Απαράδεκτη η πρόταση Βαρβιτσιώτη για το λιμάνι και η απένταξη του Nοσοκομείου Άγιος Ανδρέας"- ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ από την ομιλία του

Πάτρα- Κουβέλης: "Απαράδεκτη η πρότ...

Τι είπε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξη Τύπου

20.53 Στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης μιλάει ο Φώτης Κουβέλης, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις. Παρόντες  ο πρώην υφυπουργός παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο  Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Λοτσάρης και Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, καθώς και πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αχαϊα.

19.00 "Πρόσωπα με αξιοσύνη, προσωπικότητα, διαφάνεια και καθαρότητα" θα στηρίξει η Δημοκρατική Αριστερά για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση είπε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα για να πραγματοποιήσει ομιλία. Ο κ. Κουβέλης απέφυγε να δώσει όνομα  τόνισε όμως ότι τα πρόσωπα που θα στηριχθούν θα προκύψουν μέσα από τις  τοπικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις του κόμματος και όχι απο τα κεντρικά. Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε απαράδεκτη την πρόταση Βαρβιτσιώτη για το λιμάνι και τόνισε ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία για την παραχώρηση των 3,5 χλμ.

Επίσης έκανε αναφορά στην απένταξη του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας από το ΕΣΠΑ, γεγονός που το χαρακτήρισε απαράδεκτο.

 

"Εμείς ως «Δημοκρατική Αριστερά» τόνισε πορευόμαστε και προετοιμαζόμαστε για το συνέδριό μας που θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου, θα καταθέσουμε το δικό μας πρόγραμμα για την μεταμνημονιακή Ελλάδα, τον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης και έκλεισε λέγοντας πως υπάρχει δρόμος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει" είπε ο κ. Κουβέλης.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί με τα αυξανόμενα μέτρα και την μείωση της απασχόλησης τότε σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας η ανεργία το 2014 θα εκτιναχτεί στο 34,2% του ενεργού πληθυσμού της χώρας μας, προσθέτοντας ότι τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στους πολίτες λειτουργούν ως ασφυκτικός κορσές στην οικονομία.

Σχετικά με τις δημοσκοήσεις ο κ. Κουβέλης είπε ότι οι δημοσκοπήσεις  δείχνουν σταθερή ανοδική πορεία της ΔΗΜΑΡ και άλλωστε όπως είπε για εμάς δεν αποτελούσαν ποτέ σταθερό εργαλείο αξιολόγησης των πραγμάτων γιατί υπάρχουν συνεχείς μεταβολές.

Η επόμενη ερώτηση ήταν αν αύριο γίνονταν εκλογές και αν δεν εκλεγόταν κυβέρνηση, αν θα επέλεγε και πάλι να συνεργαστεί με μία από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις

Εμείς θέλουμε να είμαστε κυβερνώσα αριστερά, όμως υπό προϋποθέσεις και όχι στη στείρα αντιπολίτευση.

Αναφέρθηκε στην προσχώρησή του και αποχώρησή του από την κυβέρνηση λέγοντας πως είμαστε υπερήφανοι γι αυτό που κάναμε πολιτικά και ο απολογισμός μας είναι θετικός

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις