Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Με αφορμή μια ταινία συζητάμε για ένα από τα πιο πολύτιμα κοινά αγαθά: «ΤΟ ΝΕΡΟ»

Πάτρα: Με αφορμή μια ταινία συζητάμε για...

Για την ιδιωτικοποίηση του νερού θα μιλήσουμε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΟΙΚΙΠΑ

"Για την ιδιωτικοποίηση του νερού θα μιλήσουμε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΟΙΚΙΠΑ (Σαχτούρη 64), στις 8 το βράδυ, μετά την προβολή της ταινίας «Ακόμα και η βροχή».

Η εκδήλωσή μας συμπίπτει με τις δύο μεγάλες εκδηλώσεις με θέμα: «Το νερό ως κοινό αγαθό: από τη θεωρία στην πράξη» που θα γίνουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στις 19 και 21 Οκτωβρίου. Θα παραστεί η αντιδήμαρχος του Παρισιού Anne Le Strat που μάχεται για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και θα μιλήσει, ανάμεσα στ’ άλλα, για την επαναδημοτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης στο Παρίσι (http://www.savegreekwater.org/?p=2839)

Εμείς εδώ, θα συζητήσουμε με τον Τάκη Παπαθεοδωρόπουλο, Πολιτικό Μηχανικό στη ΔΕΥΑΠ,  για τις αρνητικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του νερού και την έμφαση στην κοινωνικά δίκαιη και οικολογική διαχείρισή του υπό δημόσιο έλεγχο.

Και δυό λόγια για την ταινία: Ο Σεμπαστιάν είναι σκηνοθέτης και πηγαίνει στην Βολιβία για να γυρίσει μια ταινία με θέμα τον αληθινό Χριστόφορο Κολόμβο: τον εξερευνητή των θαλασσών που ήθελε να εκχριστιανίσει τους Ινδιάνους, είχε εμμονή με τον χρυσό κι έκανε σκλάβους τους ιθαγενείς που του αντιστάθηκαν. Στην πόλη που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα ωστόσο, τα αποθέματα νερού πωλούνται σε μια πολυεθνική και οι ιθαγενείς καλούνται αυτή τη φορά να παλέψουν, όχι για το χρυσάφι, αλλά για το νερό.

Ταινία πραγματικά επίκαιρη, μια και βλέπουμε συχνά αυτό τον καιρό στις ειδήσεις, να γίνονται σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, πραγματικές μάχες για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του νερού."

Ωρα προσέλευσης: 7:45 μ.μ, ώρα έναρξης προβολής 8:00 μ.μ. ακριβώς

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture