Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Δείτε φωτό από την εκδήλωση "Μικρασιάτικα 2013" στην πλατεία Γηροκομείου στην Πάτρα

Δείτε φωτό από την εκδήλωση "Μικρασ...

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 η εκδήλωση Μικρασιάτικα 2013 στην πλατεία Γηροκομείου, στην Πάτρα από τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Παναγία η Γηροκομίτισσα».

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία του συγγραφέα Λευτέρη Μαρινέλλη με θέμα «Μικρασιατικός Ελληνικός  Πολιτισμός» καθώς και αφιέρωμα στα Αλάτσατα της Μικράς Ασίας με την παρουσίαση της πόλης από την Μαριάννα Μαστροσταμάτη, η οποία τυγχάνει Πρόεδρος του Συλλόγου Αλατσατιανών Αθήνας και της Ένωσης Μικρασιατών Βύρωνα.

Η όμορφη εκδήλωση «Μικρασιάτικα 2013» περιελάμβανε ακόμα χορευτική παράσταση από το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου με χορούς από την Καππαδοκία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση παραδοσιακών Σμυρναίικων τραγουδιών από το Μουσικό Εργαστήρι. Επίσης λειτούργησε έκθεση φωτογραφικού υλικού και κειμηλίων των πρώτων προσφύγων συνοίκων της Πάτρας & μια μικρή λαογραφική έκθεση καθώς και γλυκίσματα που προσφέρθηκαν σε προσιτές, συμβολικές τιμές.

Ανάμεσα στο κοινό (η προσέλευση που ήταν γεμάτη) που παρέστη στην πλατεία Γηροκομείου ήταν η πρώην περιφερειάρχης ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, ο πρωτοσύγκελος της ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και ηγούμενος της ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομήτισσας αρχιμανδρίτης π. Συμεών Χατζής, ο π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος από την ιερά Μονή Ομπλού, κ.α.

Οι φωτό είναι της Φαύστας Φραντζή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View