Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ερύμανθος: «Λήξη 12ης Έκθεσης Αγροτικών Μηχανημάτων και Προϊόντων Αχαϊκής Γης»ΦΩΤΟ

Ερύμανθος: «Λήξη 12ης Έκθεσης Αγροτικών ...

Στο πλαίσιο του νέου θεσμού του ΥΠ.Α.Α.Τ. ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013

Έκλεισαν χθες βράδυ  οι πύλες της τετραήμερης 12ης Έκθεσης Αγροτικών Μηχανημάτων και Προϊόντων Αχαϊκής Γης, που διοργάνωσε ο Δήμος Ερυμάνθου στο Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο Χαλανδρίτσας.

Η φετινή Έκθεση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, τόσο από την παρουσία εκθετών, όσο κυρίως από την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα που παρουσίασε.

Επισκέπτες όχι μόνο από την  Αχαΐα, αλλά και από τους όμορους  Νομούς Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Αρκαδίας, κυρίως αγρότες, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αγροτικά μηχανήματα και τα παρελκόμενα καλλιεργητικά μηχανήματα.

Στους επισκέπτες – καταναλωτές, δόθηκε η δυνατότητα να προμηθευτούν ντόπια προϊόντα (μέλι, τσάι, ρίγανη, κηπευτικά, κρασιά, λάδι, ανθοκομικά, ζυμαρικά, κ.ά.) και να ενημερωθούν για τα νέα τεχνολογικά προϊόντα ιδίως στον τομέα της ενέργειας (ενεργειακά τζάκια και σόμπες, πέλετς, κλπ.), ενώ απήλαυσαν τις μουσικές, χορευτικές, παιδικές, γαστρονομίας και άλλες εκδηλώσεις από τις οποίες  πλαισιώθηκε η Έκθεση.

Ιδιαίτερη συμμετοχή υπήρξε και  στις παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Έκθεσης και κυρίως στις ενημερωτικές (Ανακύκλωση, Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης, Αρωματικά φυτά, Δημοπρατήριο Αγροτικών προϊόντων, Βραβεύσεις, αφιέρωμα στην Ελληνίδα Αγρότισσα, κλπ.).

Στα εγκαίνια της Έκθεσης που  έγιναν την Παρασκευή το βράδυ, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες της Έκθεσης, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος  μας, επιμένουμε στη διοργάνωση της  Αγροτικής Έκθεσης, διότι θεωρούμε ότι αποτελεί χρέος και υποχρέωση στους «ξωμάχους της υπαίθρου». Πρόκειται για μια Αναπτυξιακή παρέμβαση που συμβάλει στην ενημέρωση προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της αγροτικής παραγωγής και στην προβολή των τοπικών προϊόντων, καθώς και στην ανάδειξη του τόπου μας.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο  που λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας, πολλοί νέοι της  περιοχής μας που σχεδίαζαν να μετακινηθούν  στα μεγάλα αστικά κέντρα, αναθεωρούν ήδη τα μελλοντικά τους επαγγελματικά σχέδια και επιλέγουν αναγκαστικά πλέον, την ενασχόλησή τους με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα».

Για να καταλήξει ότι: «Στους άμεσους στόχους και σχέδια του Δήμου, είναι η μετεξέλιξη της Έκθεσης σε ένα ισχυρό Βήμα Αναφοράς για τους αγρότες, τους παραγωγούς, τους επιχειρηματίες, τους καταναλωτές ολόκληρης της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, με τη μεταστέγασή της σε άλλο χώρο που θα διαθέτει τις αναγκαίες μόνιμες υποδομές και εγκαταστάσεις, καλώντας την Περιφέρεια, το Επιμελητήριο και άλλους φορείς, καθώς και τους πολίτες να βοηθήσουν και να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια».

Χαιρετισμούς στα εγκαίνια της Έκθεσης απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Αγγελόπουλος (εκ μέρους της Π.Δ.Ε.), οι παρευρισκόμενοι Βουλευτές κ. Αθ. Νταβλούρος και Νίκος Τσούκαλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας κ. Ανδρ. Παναγιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πατρέων (εκπρόσωπος του Δημάρχου) κ. Γιώργος Σιγαλός και ο πρόεδρος του Πολ/κού Συλλόγου Χαλανδρίτσας κ. Γ. Γεωργαντόπουλος.

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, την Έκθεση επισκέφθηκε και ο Περιφερειάρχης κ. Απ. Κατσιφάρας ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό η μελέτη για το «Δημοπρατήριο Προϊόντων Δυτ. Ελλάδας».

Τέλος να σημειώσουμε ότι η 12η Αγροτική Έκθεση, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εντάσσεται φέτος στο νέο θεσμό «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ 2013».

Συμμετείχαν δε ως συνδιοργανωτές, εκτός  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλανδρίτσας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Επιμελητήριο Αχαΐας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά