Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνέντευξη Τύπου από τη ΔΕΘ δίνει ο Αλέξης Τσίπρας

 Συνέντευξη Τύπου από τη ΔΕΘ δίνει ο Αλέ...

Θα αναπτύξει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη Τύπου από το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης δίνει αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επαναλάβει την ανάγκη ανατροπής της «κυβέρνησης των μνημονίων» και να αναπτύξει τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία και τη χώρα, στις οποίες αναφέρθηκε τις προηγούμενες δύο ημέρες κατά τις ομιλίες του στο Λευκό Πύργο και στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας την Παρασκευή σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Λευκό Πύργο, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του τον έκλεισαν το χρόνο τους» και πως «έφτασε η ώρα της μεγάλης ανατροπής». Μίλησε δε «ένα νέο κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό συμβόλαιο» στο πλαίσιο του οποίου ανέλαβε 5+1 δεσμεύσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην επαναδιαπραγμάτευση και διεκδίκηση κουρέματος του χρέους, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα και επαναφορά του εργασιακού καθεστώτος που καταργήθηκε, εθνικοποίηση των τραπεζών κ.ά.


Τη «μεγάλη ανατροπή» ζήτησε ο Αλ.Τσίπρας και ανέλαβε 5+1 δεσμεύσεις

Το Σάββατο, κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε τη θέση ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι σταθερή πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως δεν θα επιχειρηθεί να επιτευχθεί με τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Χαρακτήρισε ανύπαρκτο και καινοτομία της δημιουργικής λογιστικής το πρωτογενές πλεόνασμα που παρουσιάζει η κυβέρνηση, ενώ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το «success story» του πρωθυπουργού αποτελεί κωδική ονομασία για το τρίτο μνημόνιο.


Το «success story» είναι κωδική ονομασία για τρίτο μνημόνιο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θέλει να απαλλαγεί η χώρα από τη μνημονιακή εποχή, αλλά να γυρίσει πίσω σε όσα οδήγησαν στα μνημόνια. Καταλόγισε δε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σύγχυση χωρίς προηγούμενο και απερίγραπτο παραλήρημα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις