Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To βραβευμένο με Όσκαρ "ΓΟΥΟΛ-Υ" θα προβληθεί στο σινέ Κάστρο στο Ρίο, στις 3 και 5/9

To βραβευμένο με Όσκαρ "ΓΟΥΟΛ-Υ&quo...

Στο πλαίσιο της ενότητας «Κινηματογράφος για παιδιά… και για όλη την οικογένεια

Με μία όμορφη και πρωτότυπη ταινία ψηφιακών κινουμένων σχεδίων, το «Wall E, ΓΟΥΟΛ-Υ» που μάλιστα έχει βραβευθεί με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας animation, παραγωγής 2008, θα συνεχιστεί στις 3 και 5 Σεπτεμβρίου 2013, στις 21.00 στο σινέ Κάστρο, στο Ρίο της Πάτρας ο «Κινηματογράφος για παιδιά… και για όλη την οικογένεια».

Πρόκειται για μία καθιερωμένη πλέον διοργάνωση, παράθυρο στην φαντασία των παιδιών και στις αναμνήσεις των μεγάλων.

Φέτος ο «Κινηματογράφος για παιδιά… και για όλη την οικογένεια» έγινε επτά χρονών και συνεχίζει! Κόντρα στους καιρούς και τις δυσκολίες ας φροντίσουμε η γενιά που έρχεται να είναι καλύτερη από εμάς, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 10 και 12 Σεπτεμβρίου 2013, τις μέρες δηλαδή που θα ανοίξουν τα σχολεία, με τελευταία ταινία, τον «Πρίγκιπα της Αιγύπτου», παραγωγής 1999.

Το «ΓΟΥΟΛ·Υ, WALL·E» είναι μία παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία Άντριου Στάντον. Η ταινία δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από την Pixar και τη χρηματοδότηση ανέλαβε η Walt Disney Pictures.

Η ιστορία παρακολουθεί ένα ρομπότ με το όνομα ΓΟΥΟΛ·Υ, που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει την καλυμμένη από απόβλητα γη του μέλλοντος. Έρχεται η στιγμή που ερωτεύεται ένα άλλο ρομπότ, την ΕΥΑ, και την ακολουθεί ως το διάστημα, σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη μοίρα του είδους του και της ανθρωπότητας.

Μετά τη σκηνοθεσία του «Ψάχνοντας τον Νέμο - Finding Nemo», ο Στάντον ένιωσε ότι η Pixar έχει δημιουργήσει πιστευτές προσομειώσεις της υποβρύχιας φύσης και προθυμοποιήθηκε να σκηνοθετήσει μια ταινία με φόντο το διάστημα. Οι περισσότεροι χαρακτήρες δεν έχουν πραγματικές ανθρώπινες φωνές, αλλά αντ' αυτού επικοινωνούν μέσω της γλώσσας του σώματος και ρομποτικών ήχων, σχεδιασμένων από τον Μπεν Μπερτ, που συμβολίζουν φωνές. Επιπλέον, είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar που περιέχει τμήματα βίντεο αληθινών ανθρώπων.

Το «ΓΟΥΟΛ-Υ» έλαβε εξαιρετικές κριτικές, έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ. Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγονται οι φωνές του Γρηγόρη Αρναούτογλου και της Αφροδίτης Σημίτη.

Να θυμίσουμε ότι το εισιτήριο για τα παιδιά είναι 5 ευρώ και 6,5 ευρώ για τους ενήλικες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture