Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης για τα λαχεία

Στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης για τα λαχεία

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Τετάρτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Τετάρτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με την διαδικασία του κατεπείγοντος και να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο το βράδυ. Κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, το σχέδιο νόμου για την σύμβαση παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης των κρατικών λαχείων.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Τετάρτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων με την διαδικασία του κατεπείγοντος και να τεθεί σε ψηφοφορία αύριο το βράδυ.

Η κύρωση του είναι όρος της καταβολής του τιμήματος των 190 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο από τον ΟΠΑΠ και τους νέους ιδιοκτήτες του Οργανισμού που πήρε τα κρατικά λαχεία.

Στα κύρια σημεία της σύμβασης, μεταξύ άλλων, το δημόσιο αναλαμβάνει τη δέσμευση ότι δεν θα συστήσει με νόμο νέα λαχεία, ούτε ηλεκτρονικές εκδοχές των κρατικών λαχείων, ότι ο παραχωρησιούχος θα αποδίδει στο Δημόσιο μηνιαίο ποσοστό 30% επί του μικτού κέρδους, ενώ το ελάχιστο μέσο αποδιδόμενο ποσοστό κέρδους για κάθε κρατικό λαχείο ορίζεται με τη σύμβαση σε τουλάχιστον 60% (πλην του πρωτοχρονιάτικου με ποσοστό κέρδους 55%.)

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά