Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το απόγευμα η κηδεία του πρώην προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Δημήτρη Ζηνόζη

Πάτρα: Το απόγευμα η κηδεία του πρώην πρ...

Έφυγε χθες απο τη ζωή σε ηλικία 93 ετών

Στις 5.30 το απόγευμα από τον ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών θα γίνει η κηδεία του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης Δημήτρη Ζηνόζη που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Ο ενταφιασμός θα γίνει στο Κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιωτίσσης.
Ο Δημήτριος Ζηνόζης γεννήθηκε στον Αγιο Νικόλαο Χαλκιδικής το 1920. Φοίτησε στα Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αθηνών και μετά το τέλος του πολέμου εγκαταστάθηκε στην Πάτρα, όπου παντρεύτηκε με την οδοντίατρο Θεοδώρα Παπαδοπούλου, με την οποία γνωρίζονταν από τα φοιτητικά τους χρόνια. Απέκτησαν δύο κόρες, τη Μαρία που είναι σήμερα γιατρός και τη Χαρά που είναι συμβολαιογράφος, και πέντε εγγόνια.
Για πολλά χρόνια υπήρξε νομικός σύμβουλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών (ΤΕΑΣ) αλλά και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/Τμήμα Δυτικής Ελλάδος, και άλλων σωματείων και οργανισμών, καθώς οι προτάσεις του θεωρούνταν άρτια νομικά κείμενα από πάσης απόψεως.
Ο εκλιπών ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα δικαιώματα των δικηγόρων. Επί σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Πατρών και Αιγίου και αργότερα το 1991 πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Ταμείου Ενίσχυσης Επαρχιακών Δικηγόρων, που υφίσταται ως σήμερα και θεωρείται μια μεγάλη κατάκτηση για τους δικηγόρους εκτός Αθηνών - Θεσσαλονίκης.Μετά τη θητεία του ως προέδρου του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Πατρών και Αιγίου, ανέλαβε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, θέση που διατήρησε επί 12 έτη, απολαμβάνοντας της αποδοχής και αναγνώρισης των συναδέλφων του.
Και από τη θέση αυτή εργάστηκε με πάθος για τα προβλήματα του δικηγορικού κόσμου, δίνοντας έμφαση στον Κώδικα περί Δικηγόρων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις