Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πώς να γίνετε μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου

Πώς να γίνετε μέλος του Διδακτικού και Ε...

Του Κλεάνθη Θραμπουλίδη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών

Διαλέξτε τον πατέρα σας, τον σύζυγο σας, έναν συγγενή σας ή στην χειρότερη περίπτωση έναν «κολλητό» σας για να κάνετε το Διδακτορικό σας ή για να προσφέρεται Διοικητική υποστήριξη στα προγράμματα Του. Δεν χρειάζεται καμιά ανοικτή προκήρυξη, καμία διαδικασία αξιολόγησης σας για τις θέσεις αυτές.

Μια νύχτα η Πολιτεία θα δώσει το δικαίωμα στους κολλητούς σας να σας μονιμοποιήσουν σε θέσεις Διοικητικού προσωπικού (δες Παυλόπουλος).

Αν έχετε ήδη Διδακτορικό δεν χρειάζεται να κάνετε στην νέα σας θέση τίποτε, καθώς … το Διοικητικό έργο δεν «αρμόζει» με τα προσόντα σας. Έτσι έχετε όλο το χρόνο να εμπλουτίζετε το βιογραφικό σας με ότι  κρίνετε εσείς χρήσιμο. Μπορείτε να κάνετε μαθήματα στα ΤΕΙ, στο ανοικτό Πανεπιστήμιο και ότι άλλο θέλετε εκτός από τις δουλειές για τις οποίες υποτίθεται πως προσληφθήκατε στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο. Ο μισθός εξάλλου είναι διασφαλισμένος. Είστε Μόνιμος. Όσο για τις δουλειές που αντιστοιχούν στην θέση σας;  Αυτές τις κάνουν κάποιοι άλλοι, τα γνωστά «κορόιδα».

Αν πάλι δεν έχετε Διδακτορικό, μπορείτε να το κάνετε καθώς έχετε όλη τη δυνατότητα να μην προσφέρετε τίποτε ως Διοικητικός υπάλληλος. Κανείς δεν θα σας ενοχλήσει.  Μπορεί ακόμη να σας δώσουν και άδεια να το κάνετε. Πάλι κάποιοι άλλοι θα κάνουν την δουλεία για την οποία υποτίθεται πως προσληφθήκατε, τα γνωστά «κορόιδα». Σήμερα αυτοί μπορεί να μπαίνουν σε διαθεσιμότητα γιατί δεν έχουν Διδακτορικό.

Μια άλλη νύχτα, πολύ σύντομα, το 2013, η Πολιτεία θα δώσει το δικαίωμα στους «κολλητούς» σας να σας κάνουν Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π).
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», Άρθρο 39 - Θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παράγραφος 19 «δ)  (…) οι μόνιμα υπηρετούντες στο Ίδρυμα, καθώς και οι υπηρετούντες με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την ένταξη τους στην κατηγορία Ε.ΔΙ.Π. που προβλέπεται στο άρθρο 29, εφόσον είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με γνωστικό αντικείμενο ίδιο ή συναφές με τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει το ίδρυμα. (…)»

Έτσι, χωρίς καμία προκήρυξη της θέσης, χωρίς καμία ανοικτή διαδικασία. Εσείς είστε τα παιδιά του συστήματος. Αφήστε τους άλλους που πήγαν στο εξωτερικό να κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά να περιμένουν ευκαιρίες για να προσφέρουν στους φοιτητές αυτής της χώρας τις γνώσεις και εμπειρίες που αποκόμισαν. Είναι για μια ακόμη φορά τα «κορόιδα». Το σάπιο πολιτικό σύστημα και το Πανεπιστημιακό κατεστημένο επενδύουν πάνω σας. Σας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη πως από ευγνωμοσύνη θα το στηρίζεται ακόμη και αν αποδεδειγμένα πλέον οδηγεί την χώρα στην καταστροφή.

Την ίδια νύχτα η Πολιτεία θα δώσει το δικαίωμα στους «κολλητούς» σας να σας αναθέσουν ακόμη και αυτοδύναμο διδακτικό έργο. Αρμόζει … με τα «προσόντα» σας.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», Άρθρο 39 - Θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παράγραφος 19

«3Α. (…) μπορεί να ανατίθεται στα μέλη της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) αυτοδύναμο διδακτικό έργο.».

Τι σημασία έχει αν η χώρα αυτή έχει (ίσως) την μεγαλύτερη αναλογία ΔΕΠ προς φοιτητές. Για σας ο δρόμος για τη μονιμοποίηση σας ως μέλη ΔΕΠ έχει ανοίξει. Θα χρειασθεί βέβαια να περιμένετε ακόμη… μια νύχτα. Αφήστε τους άλλους που πήγαν στο εξωτερικό να περιμένουν ανοικτές προκηρύξεις για να προσληφθούν με συμβάσεις έργου για 3 χρόνια και να περάσουν από 10 κρίσεις με ανοικτές διαδικασίες για να βρεθούν στην θέση που εσείς πήρατε σε μερικές νύχτες … με τις «κατάλληλες» βέβαια προσβάσεις.

Προσέξτε κάτι. Η διαδικασία αυτή έχει ένα μόνο μειονέκτημα. Έχετε την υποχρέωση εφ’ όρου ζωής να στηρίζετε το κατεστημένο που σας βόλεψε.  Του χρωστάτε απόλυτη ευγνωμοσύνη και αυτό σας θέλει για να στηρίζετε κάθε του ενέργεια όσο παράλογη και αν είναι αυτή.

Στο χωριό μου έλεγαν. «Το δύσκολο είναι να μπεις στην ΔΕΗ (στον ΟΤΕ, κλπ) ακόμη και σαν καθαρίστρια. Μετά μπορείς να γίνεις και Διευθυντής.» Κατά τα άλλα επιχειρούν να μας πείσουν ότι υπάρχει σχέδιο αναβάθμισης της Δημόσιου Πανεπιστημίου και της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις