Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε υψηλά επίπεδα η ανεργία σε Βουλγαρία και Ρουμανία

Σε υψηλά επίπεδα η ανεργία σε Βουλγαρία ...

Δεν έχει ξεπεραστεί η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση σε Ρουμανία και Βουλγαρία με την ανεργία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα

Δεν έχει ξεπεραστεί η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση σε Ρουμανία και Βουλγαρία με την ανεργία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας Καταναλωτικού Κλίματος στην Ευρώπη της εταιρείας GfK, οι συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολούθησαν να επικεντρώνονται γύρω από την οικονομική κρίση και το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η Βουλγαρία ολοκλήρωσε έναν κύκλο πολιτικής λιτότητας. Η κυβέρνηση της φτωχότερης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέτυχε μια συνολική μείωση δαπανών στη δημόσια διοίκηση κατά 15%. Αυτή η εξέλιξη βελτίωσε σημαντικά την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το δημόσιο χρέος διαμορφώνεται περίπου στο 20% του ΑΕΠ. Αντίθετα, η ανεργία σκαρφάλωσε σε διψήφιο ποσοστό και η οικονομική ανάπτυξη παρέμεινε στάσιμη, με αποτέλεσμα περίπου το 20% του πληθυσμού να ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Αναφορικά με τη Ρουμανία, μία από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, συνεχίζει να «μάχεται» ενάντια στα δυσμενή οικονομικά δεδομένα. Το πρώτο τρίμηνο του 2013, το ρουμανικό ΑΕΠ σημείωσε αύξηση 0,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 2,6% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, η ανεργία αυξάνεται και σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat διαμορφώνεται στο επίπεδο του 7,5%. Επίσης, ο πληθωρισμός καταγράφει ανοδική τάση και διαμορφώνεται στο 4,4%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις