Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Τσούκαλης: Καταψήφισε η ΔΗΜΑΡ το άρθρο για τη λειτουργία τις Κυριακές

Ν. Τσούκαλης: Καταψήφισε  η ΔΗΜΑΡ το άρθ...

Πολιτική συμφωνία των εμπλεκομένων φορέων για τη ρύθμιση του ωραρίου

Η Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισε το άρθρο 16 του νομοσχεδίου, που αφορούσε στη λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές. Η θέση μας, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί ιδεοληπτικά απέναντι στην αντίστοιχη ιδεοληπτική εμμονή της Κυβέρνησης, ότι η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων θα ήταν η πανάκεια για τη λύση των προβλημάτων της αγοράς. Οποιαδήποτε συζήτηση για την αναδιάρθρωση/διεύρυνση του ωραρίου λειτουργία της αγοράς θα είχε νόημα σε ομαλές περιόδους και όχι σε περίοδο κατάρρευσης της ζήτησης, τεράστιας ύφεσης και τεράστιας ανεργίας. Συνιστά αβάσιμο λογικό αυτοματισμό ότι η διεύρυνση του ωραρίου θα επιφέρει νομοτελειακά αύξηση της απασχόλησης – κατά 30 χιλιάδες θέσεις ισχυρίζεται ο υπουργός – ή αύξηση του ανταγωνισμού, όταν ο ανταγωνισμός έχει στρεβλωθεί από την κατ6άρρευση της αγοράς.. Ισχυριστήκαμε τεκμηριωμένα ότι θα υπάρξει μία εσωτερική μετακύληση του τζίρου από τις άλλες μέρες προς τις Κυριακές και φυσικά με την αυτονόητη διεύρυνση του εργατικού ωραρίου χωρίς τις αντίστοιχες αποδοχές.
Η θέση μας ήταν και παραμένει  σταθερή. Η απαραίτητη ευελιξία της  αγοράς είναι συνυφασμένη με τις  ιδιαίτερες τοπικές ( οικονομικές, κοινωνικές, γεωμορφολογίες, πολιτισμικές) οι οποίες μπορούν να εκτιμηθούν/αξιολογηθούν αυθεντικά μόνο από τους αντίστοιχους τοπικούς φορείς, πρωτίστως τα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ και όχι από μονοπρόσωπους θεσμούς όπως οι αντιπεριφερειάρχες.
Εν τούτοις και παρά την σαφή αντίθεσή μας στη διάταξη  πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με την  ΚΕΔΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΣΕ ώστε οι αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών να  «επικυρώνουν» τις αποφάσεις των τοπικών συλλογικών φορέων (δημοτικών – περιφερειακών  συμβουλίων, εμπορικών – τουριστικών συλλόγων κ.λ.π.).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις