Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση στα Φονικά Ηλείας

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην εκδήλωση...

Χρήστος Γιάνναρος, μέλος της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή αρχικά την εκδήλωση τιμής της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ  στα Φονικά και στην συνέχεια την  εκδήλωση του Δήμου Πύργου στον ίδιο χώρο, γίνεται κουβέντα στο νομό μας για το ποιοι μπορούν και ποιοι όχι να τιμήσουν την μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών στην χώρα μας από τα φασιστικά και ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Είδαμε μετά από το Δίστομα και τα Καλάβρυτα τους σύγχρονους υμνητές του Χίτλερ και του Εθνικοσοσιαλισμού να προσπαθούν να καπηλευτούν την μνήμη των νεκρών και στα Φονικά. Όμως για να δούμε ποιοι είναι αυτές οι δήθεν «πατριωτικές» και «αντισυστημικές» ομάδες της Χρυσής Αυγής και της Εθνικής Δράσης που έχουν το θράσος σήμερα να ζητάνε να καταθέσουν στεφάνη στα θύματα των προγόνων τους; Είναι αυτή που εξυμνούν όπου βρεθούν και όπου σταθούν τους Χίτες και τους Ταγματασφαλίτες. Για την δράση του στο νομό μας εξυμνούν των επικεφαλής των Γερμανοτσολιάδων, τον Κοκκώνη, μαζί με την ομάδα του. Τι έκαναν αυτοί; Μια βδομάδα μετά τις φρικιαστικές εκτελέσεις στα Φονικά, σαν σήμερα δηλαδή, 21 Ιουλίου 1944, ήταν οι πρωτεργάτες στο μπλόκο στο σταθμό του ΟΣΕ της Αμαλιάδας μαζί με τους  Ναζιστές κατακτητές. Γυναικόπαιδα και γέροι οι περισσότεροι τους είχαν παρατάξει όλη την ημέρα για να εκφοβίσουν αυτούς που είχαν βγει στο βουνό με το ΕΑΜ και τον ΕΛΛΑΣ. Συνεργάτες των Γερμανών μέχρι την στιγμή που αποχώρησαν. Γι’ αυτό και με την απελευθέρωση του Πύργου, η πρώτη που απελευθερώθηκε στην Πελοπόννησο, εκτελέστηκε σαν δοσίλογος.

Είναι δυνατόν να τιμάνε οι σύγχρονοι Ταγματασφαλήτες και τους θύτες και τα θύματα; Θα τρίζουν τα κόκαλα όλων των Ελλήνων που έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερωθούμε από τους προγονούς τους. Άλλωστε εφτασαν στο σημείο με άρθρο που δημοσιεύσανε στο σάιτ τους να ζητάνε ευθύνες από τους μαχητές του ΕΑΜ και του ΕΛΛΑΣ γιατί πολέμησαν τους Γερμανούς κατακτητές λέγοντας ότι αυτοί φταίνε που σε αντίποινα οι Γερμανοί σκότωναν τους Έλληνες. Ακόμα δεν έχουν το θράσος να καταγγείλουν τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη και τους άλλους ήρωες του 1821 ότι εξαιτίας τους ο Ιμπραήμ έπνιξε στο αίμα τον Μοριά και την Ρούμελη.

Έχουν όμως το θράσος να λένε ότι είναι απέναντι στο σύστημα και ότι το πολεμάνε. Νομίζουν από ότι φαίνεται ότι ό Ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη ή ότι δεν γνωρίζει την ιστορία της πατρίδας μας. Διαφορετικά πως μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι είναι αντισυστημικοί οι υμνητές της Αμερικανοκίνητης χούντας; Αυτοί που εξυμνούν τον δικτάτορα Παπαδόπουλο που π.χ. σε ομιλία του προς τους εφοπλιστές (19 Μάρτη 1968) είπε: «Θα σας παράσχω το παν» και ότι «Ελθέτε προς ημάς και πέστε μας τι θέλετε. Εκ προοιμίου σας βεβαιώ, ότι η κυβέρνησις θα σας το δώση». Φυσικά τους εργαζόμενους τους είχε με τον βούρδουλα και όποιος τόλμαγε να αντισταθεί τον περίμεναν η εξορία και τα ξερονήσια.Είναι οι ίδιοι που εξυμνούν τους ταγματασφαλίτες που στον όρκο τους ανέφεραν «Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αρχηγού του γερμανικού στρατού Αδόλφου Χίτλερ.» Φυσικά δεν είχαν κανένα πρόβλημα αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς Φασίστες να πολεμήσουν υπό τις οδηγίες του Άγγλου στρατηγού Σκόμπι ενάντια στους μαχητές του ΕΑΜ και του ΕΛΛΑΣ. Εχθρός τους άλλωστε είναι το ΚΚΕ και οι εργατική τάξη.

Ο ναζισμός ήταν και είναι τα Άουσβιτς και  τα Νταχάου. Ήταν και είναι τα 50 εκατομμύρια νεκροί του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν και είναι η απόλυτη κτηνωδία, οι θηριωδίες στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στα Φονικά, στο μπλόκο της Καλογρέζας, στο μπλόκο της Κοκκινιάς. Είναι ο τοίχος της Καισαριανής. Ο ναζισμός ήταν και είναι ο ορισμός του ολοκληρωτισμού, της αυθαιρεσίας, του αυταρχισμού, είναι το δεύτερο συνθετικό του «Ελευθερία ή Θάνατος». Ο ίδιος ο λαός δεν πρέπει να τον αφήσει να σηκώσει κεφάλι και να τον απομονώσει. Ο λαός ακόμα κι αν είναι "μικρός", όταν είναι οργανωμένος και ενωμένος, όταν ξέρει για τι παλεύει και "πολεμά" είναι ανίκητος!

Να ξέρουν καλά όλοι αυτοί που πάνε να ξαναγράψουν την ιστορία ότι δεν ξεγράφεται! Οι Λαοί νίκησαν όταν συντάχθηκαν με τους κομμουνιστές, και αυτό τον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν πάλι για να κερδίσουν τη ζωή που τους αξίζει και να ρίξουν το φασισμό και τον εθνικισμό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τη μήτρα που τους γεννά, τον καπιταλισμό.

 

*Υ.Γ. Για τον τρόπο  που καλύφθηκε η εκδήλωση και  για τα όσα γράφτηκαν θα  αναφέρω μόνο το εξής και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Πουθενά δεν αναφέρθηκαν οι προκλήσεις μελλών της ΕΔΗ και της Χρυσής Αυγής κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου ούτε το γεγονός ότι κλώτσαγαν το ευαγγέλιο που έκανε ο ιερωμένος την επιμνημόσυνη δέηση. Παρότι στα βίντεο που υπάρχουν και τα δύο γεγονότα φαίνονται καθαρά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις