Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Δημήτρωφ της Μόσχας έφτασε χθες ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα - Λαμπρή η Υποδοχή που επιφυλάχθηκε - Δειτε βίντεο

Στο Δημήτρωφ της Μόσχας έφτασε χθες ο Στ...

Ο Σταυρός του μαρτυρίου του Πρωτοκλήτου τοποθετήθηκε για προσκύνημα στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Χθες Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 στις 5 μ.μ. σύσσωμη η πόλη Δημήτρωφ της Ρωσίας, με επικεφαλής τον ιερό Κλήρο και τον Έπαρχο Βαλέριο Βασίλιεβιτς, με άνθη στα χέρια και έχοντας στρώσει με ροδοπέταλα τούς δρόμους υποδέχτηκε τον Σταυρό του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα που βρίσκεται στο Ρωσικό έδαφος ήδη 8 ημέρες από την περασμένη Πέμπτη 11/7 οπότε και η αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Σταυρό αφίχθη στην Αγία Πετρούπολη.

Οι καμπάνες του Καθεδρικού ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δημήτρωφ της Μόσχας, ο οποίος συμπλήρωσε 500 χρόνια από την ίδρυση του καθώς και των άλλων εκκλησιών χτυπούσαν χαρμόσυνα, ενώ σχεδόν σε όλη την πόλη είχε σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων την ώρα της έλευσης του χαριτόβρυτου θησαυρού, του Τιμίου ξύλου όπου μαρτύρησε ο Άγιος Ανδρέας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ιερό ναό της Παναγίας όπου τοποθετήθηκε ο Σταυρός, προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρουτίστης καί Κολόμνης κ.κ. Ιουβεναλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ρωμανός, ενώ αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Χρυσόστομος μέ λόγια θερμά αναφερόμενος στην διά του Σταυρού θυσία του Αποστόλου Ανδρέου στην Πάτρα καθώς και στην σημασία της μεταφοράς του Σταυρού του Πρωτοκλήτου στη Ρωσία.

Ευχαρίστησε δέ τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας καί πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο, το Ίδρυμα «Άγιος Ανδρέας» που ανέλαβε όλα τα έξοδα της μεταφοράς και παραμονής του Σταυρού στη Ρωσία καθώς και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καί πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο, τους Αρχιερείς, και όλο τον ευσεβή λαό πού κατά χιλιάδες συρρέει από την ημέρα που έφθασε ο Σταυρός στη Ρωσία, για να τον προσκυνήσει.

Μετά την τελετή οι Μητροπολίτες Πατρών καί Μαντινείας και Κυνουρίας μετέβησαν στην ιστορική Ιερά Μονή των Αγίων Βόριδος καί Γκλέμπ, που ιδρύθηκε τον ΙΒ΄ αιώνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις