Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φόβος και ο τρόμος στον Λούρο Πρέβεζας - Η έλλειψη αστυνόμευσης οδηγεί σε ακραία περιστατικά

 Φόβος και ο τρόμος στον Λούρο Πρέβεζας ...

«Μπαίνουν στα σπίτια μας, κλέβουν τις περιουσίες μας. Κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Υπό τον καθημερινό φόβο ζουν οι κάτοικοι στην περιοχή του Λούρου στην Πρέβεζας αφού τα περιστατικά ανομίας από Ρομά που διαμένουν στην περιοχή τους συνεχώς αυξάνονται.

«Μπαίνουν στα σπίτια μας, κλέβουν τις περιουσίες μας. Κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή». Με αυτά τα λόγια περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής την κατάσταση που επικρατεί.

Και τα περιστατικά δεν είναι λίγα με πρόσφατο μάλιστα αυτό της επίθεσης από Ρομά σε αστυνομικό εν ώρα υπηρεσίας. Ο αστυνομικός δέχθηκε επίθεση την ώρα που προσπαθούσε να ερευνήσει περιστατικό κλοπής και σαν αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθεί και να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Πρέβεζας με χτύπημα στο κεφάλι.

Η υποστελέχωση όχι μόνο των αστυνομικών τμημάτων της αστυνομικής διεύθυνσης Πρέβεζας αλλά και των περιφερειακών τμημάτων, όπως στον Λούρο, θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες αφού η αστυνόμευση είναι ελλιπής.

Πως είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να προστατεύσουν τους πολίτες την στιγμή που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την δική τους ασφάλεια;

Και μιλούμε σαφώς για περιπτώσεις όπου οι ίδιοι βάζοντας μπροστά τον επαγγελματισμό και το φιλότιμο συνδράμουν σε περιστατικά ανομίας ακόμα και μεμονωμένα χωρίς την στήριξη κάποιου συναδέλφου τους.

Το μεγάλο αυτό πρόβλημα στην περιοχή θέτει και η Ένωση Συνοριακών της Πρέβεζας με υπόμνημά που κατέθεσε στον Γενικό Αστ/κό Δ/ντή Περιφέρειας Ηπείρου, μετά μάλιστα το περιστατικό αυτό της βιαιοπραγίας εναντίων αστυνομικού στον Λούρο από Ρομά.

Στο υπόμνημα τονίζουν ότι το τελευταίο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο αλλά αποτελεί συνέχεια άλλων στην περιοχή, ενώ δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι τέτοιου είδους περιστατικά μπορεί να οδηγήσουν και στην απώλειά ανθρώπινης ζωής.

Η Ένωση επίσης ζητά από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου να εξετάσει με βαρύτητα το θέμα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αφού μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους περιστατικά και να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Διαβάστε το υπόμνημα που απέστειλε στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ν. Πρέβεζας, που δημοσιεύθηκε στο site της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων:

ΘΕΜΑ: « Περιστατικά βιαιοπραγίας κατά αστυνομικών ».

Κύριε Γενικέ,

Με αφορμή το περιστατικό της πρόσφατης επίθεσης κατά συναδέλφου που εκτελούσε Υπηρεσία στο Λούρο από Ρομά κατοίκους της περιοχής, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό και την ανάγκη νοσηλείας σε νοσοκομείο , απευθυνόμαστε σε εσάς , ζητώντας να παρέμβετε , πλέον προσωπικά ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον .

Γνωρίζεται πως το τελευταίο περιστατικό βία δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποτελεί συνέχεια άλλων , αντίστοιχων , από κατοίκους Ρομά της περιοχής κατά αστυνομικών όπως:

1ο Απειλή με όπλο κατά αστυνομικού, ξυλοδαρμό έτερου και φθορές στο R/T περιπολικού

2ο Εισβολή στο Α.Τ. και βιαιοπραγία

Όμως όπως διαπιστώνουμε παρότι τα σοβαρά αυτά περιστατικά είναι δυστυχώς επαναλαμβανόμενα, κανένας επιχειρησιακός σχεδιασμός και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την αντιμετώπισή τους.

Παράδοξο είναι το γεγονός ότι ενώ δύναται να διατίθενται έως και εκατό (100) αστυνομικοί για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, αδυνατούμε να διαθέσουμε μια πολυμελή οργανωμένη ομάδα για την πρόληψη και αποτροπή περιστατικών βίας και ανομίας.

Καθημερινά οι συνάδελφοι, παρά τις αντίξοες συνθήκες (υποστελέχωση υπηρεσιών – διαχείριση προσωπικού ) προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους με το φιλότιμο και τον επαγγελματισμό τους , επιχειρώντας ακόμα και μόνοι τους.

Οξύμωρο είναι να καλούμαστε για την προστασία του πολίτη την στιγμή που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για την δική μας προστασία.

Η διαιώνιση αυτής της κατάστασης έχει ως αποτέλεσμα την καταρράκωση του ηθικού και της αξιοπρέπειας των αστυνομικών και τη δημιουργία του αισθήματος ανασφάλειας και ανομίας στους πολίτες.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας ότι η ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά αργά ή γρήγορα θα μας φέρει στη δυσάρεστη θέση να θρηνήσουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Σας καλούμε όπως δώσετε στο θέμα τη βαρύτητα που αρμόζει και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του θέματος .

Είναι αυτονόητο ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε ως Ενωση καταθέτοντας ενώπιον σας συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις .

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         ΝΤΟΥΛΙΑΣ Παύλος

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   ΜΠΕΛΛΟΣ Σωτήριος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις