Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Βελτιωμένος ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος

Δυτική Ελλάδα: Βελτιωμένος ο δείκτης Οικ...

Κεπενός: για να έρθουν επενδύσεις, απαιτείται κυρίως σταθερότητα και εμπιστοσύνη στην αγορά"

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκαν και τα αποτελέσματα της έκθεσης του ΙΟΒΕ για το μήνα Μάρτιο και για τον δείκτη Οικονομικού Κλίματος στη χώρα μας που κινείται στις 88,1 μονάδες από 86,9 μονάδες,  που ήταν το Φεβρουάριο.

Η πολύ μικρή αυτή βελτίωση του οικονομικού κλίματος φαίνεται να παγιώνεται από την αρχή του έτους  παρά τη μεγάλη πίεση  στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές, καταλήγει η έκθεση.

Παράγοντες που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση αυτού του κλίματος είναι:

-          Η προσπάθεια που επιχειρείται για μετακίνηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ προς δράσεις στήριξης ανέργων και επιχειρήσεων , καθώς και η προσπάθεια απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και της επανεκκίνησης  των μεγάλων έργων.

-          Το πρώτο αναπτυξιακό συνέδριο της επόμενης προγραμματικής περιόδου  2014 – 2020 με στόχο να επιταχυνθούν οι οργανωτικές διαδικασίες.

Τέλος κλείνοντας  ο πρόεδρος  του Σ.Β.Π.& Δ.Ε. κ. Γιώργος  Κεπενός τη συζήτηση για τη συγκεκριμένη έκθεση και τα αποτελέσματά της, τόνισε ότι,

«Θετικές οι πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί όπως αναφέρει η έκθεση, αλλά, για να ανακάμψει ο  επιχειρηματικός κόσμος , για να έρθουν επενδύσεις και η πολυπόθητη ανάκαμψη, απαιτείται  κυρίως σταθερότητα και εμπιστοσύνη στην αγορά.

Απαιτείται η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης,  η επιτάχυνση των διαδικασιών για τις αποκρατικοποιήσεις, η διαπραγμάτευση με την ΤΡΟΙΚΑ χωρίς νέες επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές  και η αποκατάσταση της ηρεμίας στην αγορά μετά την κρίση στην Κύπρο που έπληξε εκ νέου πολλές  επιχειρήσεις.

Αυτά πρωτίστως πιστεύω ότι θα βοηθήσουν  στην τόνωση του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας αυτή την περίοδο.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά