Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην εντατική νοσηλεύεται ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Αλί Μπιράντ

Στην εντατική νοσηλεύεται ο γνωστός Τούρ...

Βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη σε μονάδα εντατικής θεραπείας του Αμερικανικού νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Αμερικανικού νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης.

Όπως γράφει το σάιτ της εφημερίδας «Έθνος», ο γνωστός στο ελληνικό κοινό δημοσιογράφος υπεβλήθη χθες σε εγχείρηση στην καρδιά. Τα τελευταία δυο χρόνια η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα άσχημη.

Ο Μεχμέτ Αλί-Μπιράντ πάντως παρέμενε μέχρι την εισαγωγή του στο νοσοκομείο μαχόμενος δημοσιογράφος, με καθημερινή αρθρογραφία σε εφημερίδες.

Στην Τουρκία ήταν περισσότερο γνωστός για την μαχητική στάση του, στα θέματα ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ένωση, μία στάση που δεν υποχωρούσε στις πιέσεις του παντοδύναμου στρατιωτικού κατεστημένου.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1941 και φοίτησε στο γνωστό γαλλόφωνο Λύκειο του Γαλατά Σαράι ενώ άρχισε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1964, από την εφημερίδα Μιλιέτ, που τότε διηύθυνε ο Αμπντί Ιπεκτσί.

Υπήρξε για πολλά χρόνια ανταποκριτής μεγάλων τουρκικών μέσων ενημέρωσης στις Βρυξέλλες, κατόπιν αρθρογράφος και τηλεοπτικός παρουσιαστής στην δημόσια τουρκική τηλεόραση TRT, ενώ στη συνέχεια ήταν παρουσιαστής και σχολιαστής στα μεγάλα δίκτυα της ιδιωτικής τηλεόρασης που δημιουργήθηκαν.

Τον περασμένο Νοέμβριο, προχώρησε σε μια εντυπωσιακή δημόσια δήλωση για την ανακάλυψη της «Κουρδικής» του καταγωγής, καθώς έχει ρίζες στην επαρχία Ελαζίγ.

Το τηλεοπτικό του πρόγραμμα "32η μέρα", δημιούργησε παράδοση την Τουρκία, εισάγοντας υψηλού επιπέδου προδιαγραφές στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Είχε πολλές δημοσιογραφικές επιτυχίες και σημαντική αναγνώριση. Ήταν παρών σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της τελευταίας τριακονταετίας, από την εισβολή στην Κύπρο-στην οποία έχει αφιερώσει και δύο μεγάλα βιβλία μεταφρασμένα και στα ελληνικά-μέχρι την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της εσωτερικής πολιτικής ζωής στην Τουρκία, με τελευταίο και σημαντικό μέτωπο την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του κουρδικού ζητήματος.

Έχει γράψει τα βιβλία «30 θερμές ημέρες» (για την εισβολή στην Κύπρο), «Diyet», «Η ευρωπαϊκή περιπέτεια της Τουρκίας», «12η Σεπτεμβρίου, ώρα 4 το πρωί» (για το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1980) ενώ στα ελληνικά κυκλοφορεί επίσης το τρίτομο έργο «Το Κυπριακό πρόβλημα και από τις δύο σκοπιές» (με τον Σταύρο Παντελή, εκδ. Φλώρος, 1986).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις