Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολάντ: Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις στο Μάλι

Ολάντ: Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις στο Μάλι

Ικανοποίηση για τη γαλλική επέμβαση από την Ε.Ε.

Την πρόθεση της Γαλλίας να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Μάλι, προκειμένου να προετοιμάσει μια επακόλουθη επέμβαση υπό την ηγεσία της Αφρικανικής Ένωσης για την εκδίωξη των ισλαμιστών ανταρτών, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Πρόσθεσε επίσης πως το Παρίσι σκοπεύει να ενισχύσει τα αντιτρομοκρατικά μέτρα ασφαλείας στην επικράτεια.

«Έχουμε ήδη ανακόψει την προώθηση των εχθρών μας και τους καταφέραμε βαριές απώλειες. Αλλά η αποστολή μας δεν έχει τελειώσει ακόμη», είπε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου μία ημέρα αφότου η Γαλλία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές για να αποτρέψει μια προώθηση των ανταρτών προς την πρωτεύουσα Μπαμακό.

«Επιφέραμε ένα πλήγμα οπισθοχώρησης στους αντιπάλους μας» στο Μάλι, είπε ο γάλλος πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως με την επέμβασή της αυτή η Γαλλία «δεν έχει άλλο σκοπό από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας».

«Η Γαλλία δεν υπερασπίζεται κανένα ειδικό συμφέρον άλλο από την προστασία μιας φίλης χώρας» και «δεν έχει άλλο σκοπό από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτός είναι ο λόγος που η δράση μας υποστηρίζεται από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και χαιρετίζεται από όλες τις αφρικανικές χώρες.»

Στρατιωτικές πηγές του Μάλι και αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως περισσότεροι από 100 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ανταρτών και κυβερνητικών στρατιωτών, σκοτώθηκαν στη διάρκεια των γαλλικών αεροπορικών επιδρομών και των μαχών για τη στρατηγική πόλη Κόνα.

Αξιωματικός του στρατού στο αρχηγείο της πρώην στρατιωτικής χούντας του Μάλι στη Μπαμακό ανέφερε πως περισσότεροι από 100 αντάρτες σκοτώθηκαν, ενώ ένας μαγαζάτορας στην Κόνα είπε πως μέτρησε 148 πτώματα, ανάμεσά τους και δεκάδες κυβερνητικούς στρατιώτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις