Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Προγράμματος Ενημέρωσης για τις σοβαρές παθήσεις του οφθαλμού

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Προγράμματο...

Διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών και την Οφθαλμολογική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών οι δράσεις του Προγράμματος Ενημέρωσης για τις σοβαρές παθήσεις του οφθαλμού, με τίτλο «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη», το οποίο διοργάνωσε στην πόλη μας η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιρειών (Ε.Ο.Ο.Ε.) και η Οφθαλμολογική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου (ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π.).

Μετά την καλλιτεχνική Έκθεση των εξαίρετων έργων των  δυο τυφλών αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. κ. Γεωργίας Γερογιάννη και Φώτη Φλεβοτόμου, με θέμα την όραση, και τη διεξαγωγή των δωρεάν οφθαλμολογικών εξετάσεων στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, το κοινό της Πάτρας είχε χθες την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με τις σοβαρές παθήσεις της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του γλαυκώματος, οι οποίες, εάν δε διαγνωστούν και δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορούν να οδηγήσουν σε τύφλωση.
Στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε για το σκοπό αυτόν, στη Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών, μίλησαν ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κ. Νικόλαος Φαρμακάκης, καθώς και ο Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος της ΟΦ.Ε.ΔΕ.Π. κ. Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος.

Ολόκληρο το Πρόγραμμα έχει ως απώτερο στόχο τη συνολική προστασία του αγαθού της όρασης των Ελλήνων πολιτών, τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και σε περιοχές με δύσκολη υγειονομική πρόσβαση, και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis.

Επόμενους «σταθμούς» της  σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας θα αποτελέσουν η Θεσσαλονίκη το Φεβρουάριο, τα Ιωάννινα τον Ιούνιο, το ακριτικό Καστελλόριζο τον Ιούλιο και η Αθήνα τον Οκτώβριο του 2013.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις