Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσούκαλης: Γιατί η κυβέρνηση δεν φορολογεί τα κότερα;

Τσούκαλης: Γιατί η κυβέρνηση δεν φορολογ...

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών

Από τη φοροδιαφυγή σκαφών αναψυχής θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους εκατοντάδες εκατομμύρια και για το λόγο αυτό η επιβράδυνση των ελέγχων ή και η διακοπή τους από τον ΣΔΟΕ, προκαλεί προβληματισμό.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή, σε ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών θέτει μια σειρά από στοιχεία που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην προσπάθεια του κράτους να συγκεντρώσει φόρους.

Όπως αναφέρει στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η «επιβράδυνση ή και διακοπή των ελέγχων αποδίδεται στην πλήρη αποδυνάμωση του αρμόδιου τμήματος του ΣΔΟΕ, όπου από 12 υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν αναλάβει τους σχετικούς ελέγχους έχουν απομείνει  μόλις δύο. Επίσης δύο (2) σκάφη που έχει στη διάθεσή του από ετών ο ΣΔΟΕ, άκρως απαραίτητα για του ελέγχους εν πλω αλλά και σε περιφερειακά λιμάνια,  ουδέποτε δραστηριοποιήθηκαν λόγω έλλειψης πληρωμάτων».

Γι’ αυτό ρωτά μεταξύ άλλων τον αρμόδιο υπουργό, ποιοι ευθύνονται για την μη δραστηριοποίηση των δύο σκαφών του ΣΔΟΕ και πότε προβλέπεται η χρησιμοποίησή τους;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις