Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Μάγεψε το κοινό της Πάτρας η "Ιφιγένεια" με Καραμπέτη, Μάινα και Χατζησάββα - Απόψε η δεύτερη παράσταση - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μάγεψε το κοινό της Πάτρας η &quo...

Σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη

Ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας, την τραγωδία «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι, η «5η Εποχή Τέχνης» σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η παράσταση που έχει σημειώσει καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» είναι ένα κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων κάθε εποχής. Η Ιφιγένεια δεν θυσιάζει μόνο τη ζωή της, αλλά κυρίως, θυσιάζει, την αθωότητα της καθώς καλείται σχεδόν ακαριαία, να συνειδητοποιήσει το ανελέητο του κόσμου αυτού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View