Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ξεκινά σήμερα στη Νεμέα η μεγάλη γιορτή του Αγιωργήτικου κρασιού

Ξεκινά σήμερα  στη Νεμέα η μεγάλη γιορτή...

Σειρά εκδηλώσεων

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή η τριήμερη γιορτή των κρασιών Νεμέας με την επωνυμία "Μεγάλες ημέρες Νεμέας'', που οργανώνονται από τον δήμο Νεμέας και τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας. Οι "μεγάλες μέρες της Νεμέας'' αποτελούν ένα σημαντικό θεσμό, που είναι αφιερωμένος στην προβολή του οινικού πλούτου της περιοχής και στη φημισμένη ποικιλία Αγιωργήτικο, μια από τις καλύτερες και πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες κρασιού στον κόσμο.

Εφέτος, οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στο περιβάλλον, με στόχο να αναδείξουν την αξία του, σε συνδυασμό με την αμπελουργική ζώνη Νεμέας για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις επικεντρώνονται στην προβολή του αμπελώνα, στο ευρύ κοινό, ως ελκυστικό φυσικό τοπίο, σε σχέση με την επισκεψιμότητα και τον οινοτουρισμό. Στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης στους παραγωγούς και στους οινοποιούς και τους κατοίκους της περιοχής, σε σχέση με τη διαχείριση και την προστασία του προϊόντος.

Στην ενίσχυση μεθόδων καλλιέργειας και οινοποίησης φιλικών με το περιβάλλον. Στη συζήτηση για δημιουργία φακέλου και των προϋποθέσεων για την ανάδειξη της αμπελουργικής ζώνης Νεμέας, του μεγαλύτερου αμπελώνα των Βαλκανίων, σε φυσικό μνημείο εξαιρετικής ομορφιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά