Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αβεβαιότητα για την υποθαλάσσια σήραγγα στη Λευκάδα, καμία αναφορά από τον Χατζηδάκη χθες

Αβεβαιότητα για την υποθαλάσσια σήραγγα ...

Τι απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης

Στην χτεσινή συνέντευξη τύπου του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη έντονες ήταν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την απουσία από τον  κατάλογο των έργων που προωθεί η νέα κυβέρνηση, των νέων μεγάλων έργων με παραχώρηση. Τα έργα στα οποία έγινε η αναφορά είναι οι Υποθαλάσσιες σήραγγες σε Σαλαμίνα και Λευκάδα και ο οδικός άξονας Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη που είχαν αρχικά δημοπρατηθεί για το καλοκαίρι από τον τέως Υπουργό κ. Βορίδη και στη συνέχεια παρατάθηκαν για τον Νοέμβριο από τον νυν Υπουργό κο Χατζηδάκη, όπως αναφέρει το ypodomes.gr.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την μηδενική αναφορά σε αυτά τα έργα ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης απάντησε πως:

«Σε ότι αφορά τις νέες παραχωρήσεις δεν αναφέρθηκε κάτι από τον κ. Υπουργό, διότι έχει δοθεί μια παράταση τεσσάρων μηνών πηγαίνουμε για τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου ουσιαστικά. Τις παρακολουθούμε, τις βλέπουμε, παράλληλα είμαστε σε συνεργασία και με τους εμπλεκόμενους φορείς, εννοώ τους τοπικούς φορείς στη διαδικασία να προχωρήσουν όσο το δυνατό πιο ομαλά αυτές οι συμβάσεις παραχώρησης οι οποίες ενδιαφέρουν πάρα πολύ το Υπουργείο.»

Στη συνέχεια της ερώτησης του δημοσιογράφου ο κος Καλογιάννης απάντησε κατηγορηματικά πως τα έργα δεν έχουν μπει στο συρτάρι αλλά δόθηκε μία τετράμηνη παράταση. Δυστυχώς απάντηση δεν υπήρξε στην ερώτηση του ίδιου δημοσιογράφου για τις εγκατελειμένες σήραγγες στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψους του Σκαραμαγκά που πολύ γλαφυρά τις μίλησε για μετατροπή τους σε «στάνη». Να θυμίσουμε πως η κατασκευή των συγκεκριμένων σηράγγων έχει γίνει εδώ και μία δεκαετία και υποθετικά θα ένωνε το Σχιστό με την Περιφερειακή του όρους Αιγάλεω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά