Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Γιουνκέρ: "Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τα συμφωνηθέντα"

Γιουνκέρ: "Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τα...

Παραχώρησε συνέντευξη στο "Der Spiegel"

«Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα όπως είχε συμφωνηθεί», τονίζει ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο και παραπέμπει στην έκθεση που θα ετοιμάσει η τρόικα. Υπαινίσσεται δε, όπως εκτιμά το περιοδικό, ότι τον Σεπτέμβριο θα κριθεί εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται σε απόσπασμα της συνέντευξης, το οποίο προδημοσιεύεται σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του "Der Spiegel", ο κ. Γιουνκέρ ζητεί από τους Δικαστές του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου να μην καθυστερήσουν την έκδοση απόφασης σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ΕΣΜ και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, καθώς «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή» και σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις ότι μπορεί να χρειαστούν ακόμη και τρεις μήνες, επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο «δεν βοηθάει». «Θεωρώ ότι (οι Δικαστές) γνωρίζουν ποια είναι τα ανώτατα χρονικά περιθώρια στα οποία πρέπει να κινηθούμε», σημειώνει, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, το περιοδικό εκτιμά ότι δεν τοποθετείται συγκεκριμένα. «Το γεγονός είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα όπως είχε συμφωνηθεί.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι θα κοστίσει περισσότερα χρήματα, εάν δώσουμε στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο προκειμένου να υλοποιήσει τους συμπεφωνημένους στόχους», λέει και προσθέτει ότι μόνο όταν η τρόικα ετοιμάσει την έκθεσή της θα μπορούμε να γνωρίζουμε εάν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ είναι πρόθυμοι να διαθέσουν αυτά τα χρήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά