Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο οροπέδιο Μαμουσιάς- Έχει κάψει εκατοντάδες στρέμματα - BINTEO

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο οροπέδι...

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

08.00 Συνεχίζεται η μάχη της κατάσβεσης στο οροπέδιο της Μαμουσιάς στην Αιγιάλεια. Η φωτιά από χθες βράδυ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχει κάψει 300 στρέμματα.

 

 

21.00 Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενάκι στο οροπέδιο της Μαμουσιάς, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Όπως αναφέρει ο filodimos.gr πλέον έχουν απομείνει μικροεστίες, οι οποίες θα είναι υπό παρακολούθηση όλη τη νύχτα από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπό το φόβο της αναζωπύρωσης, καθώς σε τέτοια απευκταία περίπτωση θα κινδυνέψει άμεσα το δάσος του Βουραϊκού. Η φωτιά περιορίστηκε, έχοντας κάψει εκατοντάδες στρέμματα ελαιοδέντρων και σταφίδας αλλά και δασική έκταση (όση απέμεινε τουλάχιστον από το 2007). Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και η δεύτερη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε γύρω στις 5 το απόγευμα πάνω από τα Νικολέικα, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της πρώτης φωτιάς.

Στο σημείο του οροπεδίου της Μαμουσιάς σύμφωνα με το filodimos.gr έσπευσαν επίγειες δυνάμεις με 15 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου και της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας με 40 πυροσβέστες, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν 3 ελικόπτερα, 6 αεροπλάνα τύπου καναντέρ (αποχώρησαν πριν το σούρουπο) και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ με 25 άνδρες, ενώ συμμετείχαν και 8 υδροφόρα και διάφορα μηχανήματα του Δήμου Αιγιαλείας. Ο μηχανισμός που κινητοποιήθηκε άμεσα, απεδείχθη και σωτήριος καθώς αποφεύχθηκε η επέκταση της πυρκαγιάς προς το Βουραϊκό.

Η φωτιά κατακαίει γεωργική και δασική έκταση και το έργο της Πυροσβεστικής υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ευτυχώς δεν απειλήθηκαν κατοικίες.

Εν τω μεταξύ, η φωτιά στα Νικολέικα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και σβήστηκε.

 

19.35 Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή της γέφυρας Τσαγρή, στο Δήμο Αιγιαλείας. Επιχειρούν στο έδαφος 22 πυροσβέστες, με 11 οχήματα, καθώς και 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Επίσης, από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, στο 168ο χλμ., στην περιοχή Νικολέικα, κοντά στο Αίγιο, όπου πριν τις 7:00 δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα.

17:58 Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα στην Αιγιάλεια κοντά στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος των Νικολεΐκων. Εξ’ αιτίας της φωτιάς έχει κλείσει η Ν.Ε.Α. από το 172ο χιλιόμετρο έως και το 159ο και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την Παλαιά Εθνική Οδό, δηλαδή από το Αίγιο έως την Πούντα.

Και σε αυτό το συμβάν έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

16:41 Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Αιγιάλια και πιο συγκεκριμένα στο οροπέδιο της Μαμουσιάς, στο Δερβενάκι. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τις 14:00 και σύμφωνα με πληροφορίες καίει ελιές, εκτάσεις με σταφίδα και δάσος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πιο συγκεκριμένα 15 οχήματα με 40 άνδρες, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 25 άτομα, ενώ ρήψεις νερού κάνουν και 3 ελικόπτερα.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι γεγονός που προκαλεί ανησυχία με δεδομένο ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και σπίτι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις