Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Εκδήλωση για την ανταλλακτική οικονομία στο Αίγιο

Εκδήλωση για την ανταλλακτική οικονομία στο Αίγιο

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου

Μια σπουδαία πρωτοβουλία, τη δημιουργία Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης, προωθεί ομάδα Αιγιαλέων (κυρίως γυναικών, που έχουν και πιο...κοφτερό μυαλό!), στα χνάρια αναλόγων δραστηριοτήτων που ήδη γνωρίζουν επιτυχία στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, με πρωτοπόρο τη Μαγνησία (www.tem-magnisia.gr). Οι πολίτες που συμμετέχουν, αναπτύσσουν ουσιαστικά ένα σύστημα για ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών τους, χρησιμοποιώντας ως μέσο συναλλαγής αντί για ευρώ, το ΤΕΜ, δηλαδή τη λεγόμενη Τοπική Εναλλατική Μονάδα.

Όπως τονίζουν, το δίκτυο είναι βασισμένο στις ακόλουθες αρχές: Ισότητα και Ισοτιμία, Ανοιχτή Διαδικασία και Διαφάνεια, Συμμετοχή και Αλληλεγγύη. Δεν υπάρχει εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, δεν υπάρχουν τόκοι ή ανατοκισμοί και τοκογλυφία. Όλες οι συναλλαγές καταγράφονται σε ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης, με τρόπο ώστε ανά πάσα στιγμή κάθε μέλος του Δικτύου να μπορεί να έχει μια πλήρη εικόνα γι’ αυτές, να αναζητήσει υπηρεσίες και προϊόντα και βέβαια να καταχωρήσει τις δικές του αγγελίες για προσφορά υπηρεσιών και προϊόντων.

Το Δίκτυο ΤΕΜ δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και σε επιχειρήσεις να συμμετέχουν δημιουργικά στην κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής μας, αυξάνοντας τις ευκαιρίες απασχόλησης και διάθεσης αγαθών και υπηρεσιών, αποκλειστικά στα άλλα μέλη του Δικτύου. Με τη συμμετοχή του στο Δίκτυο ένα φυσικό πρόσωπο ή επιχείρηση μπορεί να προσφέρει εργασία, προϊόντα ή υπηρεσίες για τις οι οποίες θα αμειφθεί με μονάδες ΤΕΜ, πιστώνοντας έτσι το λογαριασμό του. Η πίστωση σε μονάδες ΤΕΜ στην πράξη σημαίνει ότι κάποιος έχει τη δυνατότητα, πάντα μέσα στα όρια του συγκεκριμένου Δικτύου, να αναζητήσει με τη σειρά του υπηρεσίες ή προϊόντα που υπάρχουν διαθέσιμα από άλλα μέλη του Δικτύου και να τα «πληρώσει» με μονάδες ΤΕΜ.

Μερικά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που μπορούν να διατεθούν μέσω αυτού του πρωτότυπου δικτύου είναι: Αναψυχή, βιβλία, είδη δώρων, είδη διατροφής και ποτά, ρούχα, υποδήματα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, φάρμακα, καλλυντικά, ζωοτροφές, παιχνίδια, μουσικά όργανα, οικοδομικά υλικά, φυτά, διακοπές, επισκευές κάθε είδους (από αυτοκινήτου μέχρι ηλεκτρονικού υπολογιστή), εργατικές υπηρεσίες, μαθήματα, καθαριότητα, νομικές υπηρεσίες, ραπτική, φύλαξη παιδιών ή ηλικιωμένων, εναλλακτικές θεραπείες κλπ.

Η παρουσίαση του Δικτύου Αλληλεγγύης για την Αιγιάλεια θα πραγματοποιηθεί σε σχετική εκδήλωση, το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (Παλιό Νοσοκομείο), με ομιλητή των υπεύθυνο δικτύου ανταλλαγών και υπηρεσιών Μαγνησίας κ. Χρήστο Παπαϊωάννου. Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη. Πληροφορίες στα τηλ. 26910-25126 & 6977-295847 (κα Βασιλική Λαμπροπούλου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά