Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:"Μια τρελή, τρελή πολυκατοικία" από τους Ανήσυχους εν Πλω

Πάτρα:"Μια τρελή, τρελή πολυκατοικί...

Στις 24 και 25 Ιουνίου

Μπήκαμε για τα καλά στο καλοκαίρι, τέλειωσαν και οι εκλογές, τελειώνουν και τα σχολεία και οι ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΕΝ ΠΛΩ, πιστοί στις υποσχέσεις τους, πραγματοποιούν 2 ακόμα παραστάσεις με την παιδική θεατρική ομάδα τους και με  το έργο του Γ. Ξανθούλη «ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ, ΤΡΕΛΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ». Η επιτυχία των προηγούμενων παραστάσεων, η συμμετοχή των θεατών και η απαίτηση όσων δεν πρόλαβαν να το απολαύσουν, ήταν ισχυρά κίνητρα για την επανάληψή τους.

Το έργο μας καλεί να κάνουμε βουτιά στο όνειρο, στο χρώμα, στη χαρά. Να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να γίνουμε για λίγο ή…για πολύ, ένοικοι της περίεργης, τρελής πολυκατοικίας της οδού Μελιτζανάκι.

Μιας  πολυκατοικίας που ο κος Λαδομπογιάς με την τρελομπογιά του κατάφερε να τρελάνει τα διαμερίσματα και τους ενοίκους της. Με κάθε πινελιά του και μια ανατροπή. Να χιόνια στο ρετιρέ, να ζούγκλα στον 2ο όροφο, να αέρηδες στον 3ο. Και οι ένοικοι να παίζουν σαν παιδιά και να αλλάζουν προς το καλύτερο τον χαρακτήρα τους. Όλα μέσα στην πολυκατοικία ζωντανεύουν. Το ασανσέρ, οι κουζίνες, οι γλάστρες. Το φεγγάρι και ο ήλιος κατεβαίνουν από τον ουρανό. Μαζί όμως με τα όμορφα, ζωντανεύουν και τα άσχημα: τα σκουπίδια, το καυσαέριο, ο σεισμός. Κι αυτά, όσο ζωντανεύουν, γίνονται χειρότερα….

Οι 18 Ανήσυχοι μικροί ερασιτέχνες ηθοποιοί, ηλικίας 5 έως και 15 ετών,  προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στις πρόβες, χάρισαν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους στην αναζήτηση του χαρακτήρα των ρόλων που ερμηνεύουν, κόπιασαν, κουράστηκαν, όμως δεν έκαναν πίσω.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα των ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΕΝ ΠΛΩ που ήταν υπεύθυνη στην προετοιμασία αυτού του θεατρικού, κατάφερε να κάνει μια παραγωγή που σε κάθε της επίπεδο «εκμεταλλεύτηκε» τις ερασιτεχνικές ικανότητες των μελών και των φίλων του σωματείου: σκηνοθεσία, σκηνογραφία, κοστούμια, καπέλα, μακιγιάζ, κόμμωση, αφίσα και πρόγραμμα. Τα κοστούμια ζωγραφίστηκαν στο χέρι και η ιδέα να τραγουδήσουν τα παιδιά στην παράσταση, έγινε πραγματικότητα, μέσα από την συνεργασία μας με τον μαέστρο Θεμιστοκλή Δράμη, διευθυντή του Ωδείου ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ. Με πολλή αγάπη αγκάλιασε το έργο, συνέθεσε την μουσική των τραγουδιών, δίδαξε τα τραγούδια στα παιδιά και τους πρόσφερε μια νέα εμπειρία που κέντρισε το ενδιαφέρον τους.

Τα βήματα της προσπάθειάς  φωτογραφικά αποτύπωσε ο Παναγιώτης Μουλίνος.

Οι καλοκαιρινές παραστάσεις θα δοθούν στον Πολυχώρο ΠΟΛΙΤΕΙΑ, το Ανοιχτό  Θέατρο του οποίου, πολύ ευγενικά  παραχώρησε ο κος Αντζουλάτος, την ΚΥΡΙΑΚΗ 24/6 και την ΔΕΥΤΕΡΑ 25/6 στις 9 μμ.  Κρατήσεις εισιτηρίων  στο τηλ. 6993241340.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture