Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Βράβευση 4ου Γυμνάσιου Αιγίου από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας

Βράβευση 4ου Γυμνάσιου Αιγίου από το Κέν...

Για την ταινία μικρού μήκους : “Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ"

Το 4o Γυμνάσιο Αιγίου στις 11/6/2012 έλαβε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), για την ταινία μικρού μήκους : “Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”.

Το  θέμα του Πανελλήνιου μαθητικού Διαγωνισμού, στον  οποίο συμμετείχαν 150 σχολεία απ΄ όλη την Ελλάδα ήταν : « Κατασκευές και ιδέες για την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην καθημερινότητά μας». Στην ταινία που προλογίζει ο Διευθυντής του σχολείου κ. Πέτρος Μπελτράν Δρ. Φυσικής, οι μαθητές της Γ τάξης του 4ου Γυμνασίου Αιγίου με την καθοδήγηση του υπεύθυνου της εργασίας καθηγητή Μουσικής κ. Σπηλιόπουλου Παναγιώτη, με γλαφυρό τρόπο, θέτουν ερωτήματα και παίρνουν απαντήσεις από ειδικούς, σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας από τον Ήλιο. Ερευνούν τις μεθόδους - ηλιακοί θερμοσίφωνες, φωτοβολταϊκά - καταγράφουν τα ποσοστά χρηστών, τις εντυπώσεις και πειραματίζονται στον χώρο του σχολείου ψηλαφώντας την μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρικό ρεύμα ή σε θερμότητα  ακόμα και τον χειμώνα.

Με μουσική υπόκρουση του Σταύρου Ξαρχάκου και με σκηνές από την καθημερινή ζωή του σχολείου, η ταινία ψυχαγωγεί και διδάσκει ότι τα παιδιά θέλουν έναν καλύτερο πλανήτη και  αυτό με πολύ αγώνα μπορεί να γίνει. Η προβολή της ταινίας θα γίνει στον χώρο του σχολείου την Τρίτη 19 Ιουνίου ώρα 9.45 π.μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture