Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πατρινός συγγραφέας Βασίλης Χριστόπουλος εμπνέεται από την οικονομική κρίση

Ο Πατρινός συγγραφέας Βασίλης Χριστόπουλ...

Το νέο του μυθιστόρημα που μόλις κυκλοφόρησε έχει τίτλο «Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ»

To 5o του μυθιστόρημα του Πατρινού συγγραφέα Βασίλη Χριστόπουλου κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τις Εκδόσεις Κέδρος. Πρόκειται για ένα  πολιτικό—υπαρξιακό μυθιστόρημα με τον ενδεικτικό τίτλο «Δε θα ησυχάσουμε ποτέ».

Σύμφωνα με το στόρι του βιβλίου που εμπνέεται από τη σύγχρονη τραγική πολιτικοινωνική πραγματικότητα και την οικονομική κρίση, το 2013, στην πόλη Εσπερία της Δυτικής Ελλάδας το υπερκατάστημα παιχνιδιών Ciaobambini τυλίγεται στις φλόγες. Μια μητέρα με το παιδί της και μια νεαρή υπάλληλος απανθρακώνονται. Οι Αρχές θεωρούν ότι οι εμπρηστές είναι πρόσφυγες του παρακείμενου καταυλισμού.

Ο Λαοκράτης Κούκης, συνταξιούχος τοπογράφος, δημοσιογραφεί στην Ημερησία του παλιού του συντρόφου Στέλιου Χαϊκάλη. Κατά προτροπή του Χαϊκάλη ερευνά το ζήτημα της ελλιπούς πυροπροστασίας του κτιρίου αποκαλύπτοντας τις ευθύνες της Πυροσβεστικής και της Πολεοδομίας.

Διαφθορά διοίκησης, επιχειρηματικά συμφέροντα, Μαφία του λιμανιού, ρατσιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, και μια πρώτη δολοφονία: του διοικητή της Πυροσβεστικής είναι τα γεγονότα που περιγράφει ο συυγραφέας.

Όταν ο Λαοκράτης ανακαλύπτει ότι ο Χαϊκάλης βρίσκεται σε μυστική συμφωνία με την ασφαλιστική NIS Group, που επιδιώκει να μην καταβάλει ασφάλιστρα, κλονίζεται.

Όταν πηγαίνει στην Αστυνομία να καταθέσει τις υποψίες του όσον αφορά μια δεύτερη δολοφονία, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του διοικητή.

Από τις εκδόσεις Κέδρος το βιβλίο «Δε θα ησυχάσουμε ποτέ» χαρακτηρίζεται ως ένα πολιτικό-υπαρξιακό μυθιστόρημα, ένα ελληνικό αντι-ρομάν νουάρ στη σκληρή εποχή της χρεοκοπίας και της προσφυγιάς. Ταυτόχρονα είναι ένα μυθιστόρημα για τη μνήμη και το ασυνείδητο, γι’ αυτά που σφραγίζουν τις επιλογές στη ζωή ενός άντρα, για τα ιδανικά και το νόημα του κάθε αγώνα.

Ο Βασίλειος Χριστόπουλος έχει γεννηθεί το 1951 στην Πάτρα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης στη Σκωτία. Από το 1976 ζει και εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στην Πάτρα. Έχει δημοσιεύσει μελέτες για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, δοκίμια για την τέχνη και μικρά πεζογραφήματα.

Το Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ (Κέδρος, 2012) είναι το πέμπτο του μυθιστόρημα. Το ντεμπούτο του στη λογοτεχνία το είχε κάνει το 1998 με το μυθιστόρημα του «Κάτοικος Πατρών». Ακολούθησαν τα βιβλία του «Στο φως της ασετυλίνης», «Κι εσύ Έλληνας ρε» και «Αναζητώντας το Θεό» το 2009.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture