Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To Δόντι παρουσίαζει το βιβλίο «Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας»

To Δόντι παρουσίαζει το βιβλίο «Συντακτι...

Στο Περί Τεχνών

Μια συζήτηση για τη θεωρητική κατεύθυνση στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και τη σύγχρονη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, διοργανώνουν το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουνίου (8.00 μ.μ.) οι εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ στο Κέντρο Πολιτισμού «Περί τεχνών» (Κανακάρη 65 & Αράτου, Πάτρα).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και το νέο βιβλίο «Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας», που αποτελεί το πρώτο βιβλίο της εκπαιδευτικής σειράς των εκδόσεων ΤΟ ΔΟΝΤΙ.

Τις κεντρικές εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν οι:

- Φωτεινή Μίχαλου, φιλόλογος, συγγραφέας του βιβλίου

- Γιάννης Παππάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας», γραμμένο από την έμπειρη φιλόλογο Φωτεινή Μίχαλου έχει στόχο να συμβάλει στην κατανόηση του αρχαίου ελληνικού λόγου, παρουσιάζοντας ομαδοποιημένα και κωδικοποιημένα  όλα τα συντακτικά φαινόμενα, με τρόπο που να απευθύνεται τόσο σε μαθητές και καθηγητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, όσο και σε αυτούς που ενδιαφέρονται για την αρχαία ελληνική γλώσσα.

Στόχος είναι να εξοικειωθεί ο μαθητής με τις ιδιομορφίες του αρχαίου ελληνικού λόγου και ο καθηγητής να έχει στα χέρια του ένα χρήσιμο εργαλείο για τη διδασκαλία του μαθήματος του Συντακτικού. H ύλη κάθε κεφαλαίου, μαζί με την εξαντλητική της παρουσίαση, προβάλλεται, όπου είναι απαραίτητο, σε συνοπτικούς πίνακες.

Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη σε βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ η κεντρική διάθεση γίνεται από την εταιρεία Fine View ([email protected]).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture