Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένα… Μουσικό Παντοπωλείο στο θέατρο «Απόλλων»

Ένα… Μουσικό Παντοπωλείο στο θέατρο «Απόλλων»
Μαρτάτος Tάκης

Στην μουσική βραδιά που ετοιμάζει ο Γιώργος Δίπλας για τις 11 Ιουνίου οι θεατές αντί εισιτηρίου θα μπορούν να προσφέρουν είδη διατροφής

Με μία ξεχωριστή εκδήλωση θα ολοκληρωθεί η ενότητα των Πατρινών Δημιουργών και των μετακλήσεων του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, την Δευτέρα 11 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων η μουσική παράσταση με γενικό τίτλο «Μουσικό παντοπωλείο» που αποτελεί ιδέα του Πατρινού συνθέτη και πιανίστα Γιώργου Δίπλα.

Θα πρόκειται για μία «απρόβλεπτη» και πρωτότυπη μουσική βραδιά που θα καλύψει πολλά είδη μουσικής ενώ για εισιτήριο δεν θα δίνονται χρήματα αλλά είδη στερεάς τροφής, όσπρια, ζυμαρικά, γάλατα, κ.α. προκειμένου να ενισχυθεί το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων. Τα είδη που θα προσφερθούν από τους συμπολίτες ως αντίτιμο εισιτηρίου, θα συγκεντρωθούν και θα δοθούν με την ευγενική πρωτοβουλία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Εκτός από τον Γιώργο Δίπλα που θα έχει το γενικό συντονισμό και καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, στην μουσική αυτή βραδιά θα πάρουν μέρος η τραγουδίστρια Δώρα Πετρίδη με την οποία έχει συχνά συνεργαστεί ο Γιώργος Δίπλας και πολλοί ακόμη μουσικοί όπως οι Γιάννης Τσεντούρος, Χρίστος Τσαντούλης, Μαρία Καβούνη, Απόστολος Τσέφος, Βασίλης Παντελής, κ.α.

Ο Γιώργος Δίπλας που είναι και καθηγητής πιάνου, έχει μία σταθερή καλλιτεχνική παρουσία και έχει διακριθεί ιδιαίτερα ως συνθέτης. Έχει μελοποιήσει έργα σημαντικών Ελλήνων ποιητών όπως ο Κώστας Καρυωτάκης (τον κύκλο τραγουδιών σε ποίηση Καρυωτάκη τον είχε παρουσιάσει στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων το Μάιο του 2009 με ερμηνεύτρια τη Δώρα Πετρίδη), ο Ναπολέων Λαπαθιώτης και ο Οδυσσέας Ελύτης. Την περασμένη θεατρική περίοδο ο Γιώργος Δίπλας είχε συνθέσει τη μουσική της παράστασης «Ο Χορός του θανάτου» με τον Γιάννη Βόγλη στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας.

Η Δώρα Πετρίδη έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις, στο πλαίσιο φεστιβάλ (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Σύμης, Μαγνησίας, Ρόδου, Κρήτης), αφιερωμάτων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ έχει ερμηνεύσει τραγούδια σε πολλές μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο σε παραστάσεις στο Ηρώδειο (καλοκαίρι 2002, 2003) αλλά και με την τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ τόσο στη δισκογραφία, όσο και σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Δώρα Πετρίδη έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια από το κοινό και τον Τύπο για την ξεχωριστή ερμηνεία της σε έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια.

Εκτός από κλασικό τραγούδι έχει κάνει σπουδές στη Βυζαντινή Μουσική και στο πολίτικο λαούτο, ενώ κατέχει και πτυχίο Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Δισκογραφικά έχει κυκλοφορήσει το cd «Γαλαξίες» σε στίχους και μουσική της Μαρίζας Κωχ με παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας καθώς και το cd «Ταξίδια» με νέες συνθέσεις και διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από τον Ευγένιο Βούλγαρη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture