Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Συνεχείς περιπολίες της Αστυνομίας στο Νότιο Διαμέρισμα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη για το μεταναστευτικό

Πάτρα: Συνεχείς περιπολίες της Αστυνομία...

Παράλληλα οι συμμετέχοντες ζητούν την άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Πάτρα

17:20 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Πατρέων αναφορικά με τα αποτελέσματα της σύσκεψης Φορέων που πραγματοποιήθηκε για το μεταναστευτικό, επισημαίνονται τα εξής: "Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών του νοτίου διαμερίσματος της Πάτρας και την αποφυγή νέων επεισοδίων, αποφάσισαν οι εμπλεκόμενοι φορείς κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο με αφορμή την τραγική δολοφονία του 30χρονου Πατρινού στα Κρύα Ιτεών, την ανασφάλεια που επικρατεί στην περιοχή  και τα θλιβερά επεισόδια που ακολούθησαν.

Άπαντες οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η κατάσταση στην Πάτρα είναι εκρηκτική και  ότι αυτό που προέχει είναι η προστασία των πολιτών του Νοτίου Διαμερίσματος και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και για την αποτροπή νέων επεισοδίων στην περιοχή, που ήδη αντιμετωπίζει πολλά και ποικίλα προβλήματα και χρήζει άμεσης στήριξης και αναβάθμισης.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν  ότι πρέπει όλοι να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πολίτες, αλλά και την απαιτούμενη σοβαρότητα για να κατευναστούν τα πνεύματα και να απομονωθούν όσοι  προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δικαιολογημένη αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων του νοτίου διαμερίσματος, ασκώντας βία και μετατρέποντας την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη.

Όλοι οι συμμετέχοντες καταδίκασαν την βία  από όπου και αν προέρχεται, καθώς η βία το μόνο που φέρνει είναι βία, και δεν λύνει παρά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει από την παρουσία μεταναστών στην περιοχή, αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλο το μήκος της περιοχής του Νοτίου Διαμερίσματος όπου κινούνται μετανάστες, με συνεχείς περιπολίες καθόλο το 24ωρο.

Επίσης οι συμμετέχοντες ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Πάτρα με επιπλέον προσωπικό για να μπορεί να ανταποκριθεί η ΕΛ.ΑΣ στις αυξημένες απαιτήσεις.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της παρουσίας μεταναστών στην Πάτρα και τη δρομολόγηση λύσης που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη τόνισαν ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπερβαίνει την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς η λύση αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή ένωση που επί χρόνια έχουν αφήσει την Πάτρα στην τύχη της με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το μεταναστευτικό πρόβλημα και συμφώνησαν να απαιτηθεί με δυναμικό τρόπο  από τη νέα κυβέρνηση, αμέσως μόλις αναλάβει ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να δώσει λύση στο πρόβλημα των μεταναστών."

Στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος της Πάτρας  κ. Γιάννης Δημαράς, συμμετείχαν ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσος Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστας Καρπέτας,  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Σιγαλός, Μαρία Ανδρικοπούλου- Ρούβαλη και Χαράλαμπος Στανίτσας,  ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ κ. Κώστας Πλατυκώστας,   ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας κ. Δημήτρης Δριβήλας, ο Λιμενάρχης Πατρών κ. Σταμάτης Φωτεινός και η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος κ. Σοφία Κάνιστρα.

15:09 Λύσεις για το μεταναστευτικό στο νότιο διαμέρισμα της Πάτρας και εκτόνωση του κλίματος που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες μετά τη δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά στις Ιτιές από ομάδα νεαρών Αφγανών εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας. Η σύσκεψη είχε προαναγγελθεί από χθες από το Δήμο και σε αυτή συμμετέχουν φορείς της πόλης .

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς επεσήμανε: «H κατάσταση που  έχει προκληθεί στην πόλη είναι εκρηκτική. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα για να κατευνάσουμε τα πνεύματα και να απομονώσουμε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων του νοτίου διαμερίσματος της πόλης, ασκώντας βία και μετατρέποντας την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη.

Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Η βία δεν είναι λύση. Το μόνο που κάνει είναι να αναπαράγει βία. Τα προβλήματα στις δημοκρατίες δεν λύνονται με αυτό τον τρόπο, ούτε με  ομάδες που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

Καλώ τους πολίτες να απομονώσουν κάθε ακραίο στοιχείο που λερώνει με τη δράση του τα δίκαια αιτήματά τους.

Εμείς σήμερα, στην σύσκεψη που συγκάλεσα για το θέμα, θα προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε άμεσες λύσεις σε τοπικό επίπεδο για να εκτονωθεί η κατάσταση και να νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες. Θα επιδιώξουμε σε πρώτο στάδιο ενίσχυση της αστυνόμευσης με συνεχείς περιπολίες και ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Πάτρα με επιπλέον προσωπικό για να μπορεί να ανταποκριθεί η ΕΛ.ΑΣ στις αυξημένες απαιτήσεις.

Το μεταναστευτικό όπως ξέρετε είναι ένα πρόβλημα που υπερβαίνει την τοπική αυτοδιοίκηση.

Εμείς δεν μπορούμε να το λύσουμε μόνοι μας. Είναι ένα θέμα που αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση και την ευρωπαϊκή ένωση που δεν μπορούν να συνεχίσουν να σφυρίζουν αδιάφορα. Θα απαιτήσουμε σε πολύ υψηλούς τόνους να ασχοληθούν με την Πάτρα.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν εκτός των άλλων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και άλλοι παράγοντες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις