Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αφιέρωμα μνήμης στον Γιάννη Βαρβέρη στο Πολύεδρο

Αφιέρωμα μνήμης στον Γιάννη Βαρβέρη στο Πολύεδρο

Επίσης έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για το βιβλίο αληθινή ιστορία της Ελεονώρας Σουρλάγκα «Πάσπορτ»

Τρεις εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει γι’ αυτήν την εβδομάδα το Πολύεδρο. Κατ’αρχή στο πλαίσιο του κύκλου «Ημέρες Ποίησης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, στις 8:30 μ.μ. ένα αφιέρωμα στη μνήμη του ποιητή της γενιάς του ’70, κριτικού θεάτρου και δοκιμιογράφου Γιάννη Βαρβέρη με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του (έφυγε από τη ζωή στις 25 Μαίου του 2011).

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1955 και είχε σπουδάσει νομικά. Ποιήματα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες ενώ έγραφε κριτικά σημειώματα για θεατρικές παραστάσεις στο περιοδικό «Η Λέξη» και στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».
Για τον ίδιο και το έργο του θα μιλήσουν στην εκδήλωση οι :
Κατερίνα Κωστίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Μαίρη Μικέ, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαγεωργίου, ποιητής
και Μαρία Ψάχου, φιλόλογος.

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί στο Πολύεδρο μία μουσικοεκπαιδευτική δράση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο της Χρυσάνθης Αθανασίου-Χολιαστού «Ο γαιδαράκος ο Μουράτος, παίζω πιάνο και τραγουδώ, ταξιδεύοντας με το παραμύθι» (επίπεδο προκαταρκτικής) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φίλιππος Νάκας. Στην εκδήλωση θα είναι παρούσα η μουσικός και συγγραφέας του βιβλίου Χρυσάνθη Αθανασίου- Χολιαστού.

Τέλος το Σάββατο 26 Μαΐου, στη 1 το μεσημέρι οι εκδόσεις Κέδρος, ο σύλλογος γυναικών με καρκίνο μαστού Άλμα Ζωής» Αχαΐας και το Πολύεδρο διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Ελεονώρας Σουρλάγκα «Πάσπορτ». Το βιβλίο περιγράφει την αληθινή ιστορία και περιπέτεια της ηρωίδας και συγγραφέως του. Πραγματεύεται το πώς μία ιατρική διάγνωση ενώ αρχικά οδηγεί σε απόγνωση προσφέρει τελικά επίγνωση και μπορεί να σου αλλάξει για πάντα τη ζωή.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Ιωάννα Κυρίτση, διευθύντρια σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, ο Γρηγόρης Οικονόμου, Phd ψυχολόγος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, η Αγγελική Στεφανάκη, αντιπρόεδρος στο «Άλμα Ζωής»
και η ίδια η συγγραφέας Ελεονώρα Σουρλάγκα, που είναι ψυχολόγος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture