Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων: «Διαπολιτισμικό Εργαστήριο» στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος

Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων: ...

Στην Αίγλη

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΜΚΟ), Πάτρα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων, ΜΚΟ, Ένταξη Μεταναστών και Εξυπηρέτηση του Πολίτη, κ. Ανδρικοπούλου-Ρούβαλη, οργάνωσαν και υλοποίησαν χθες την 9 Μαΐου, 17:00 - 21:00 στην Αίθουσα ΑΙΓΛΗ (Ακτή Δυμαίων 17, Veso Mare) «Διαπολιτισμικό Εργαστήριο»  στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου μάθησης Leonardo da Vinci Transfer of Innovation: CIVET – Counseling Immigrants in Vocational Educational Training (Συμβουλευτική μεταναστών στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση).

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, παρουσιάστηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα TOI: CIVET και ακολούθησε εκπαίδευση για καθηγητές Ελληνικής Γλώσσας για μετανάστες, εκπαιδευτές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και εκπαιδευτές στο χώρο εργασίας στις διαπολιτισμικές δεξιότητες που οφείλουν να κατέχουν. Στα Εργαστήρια Διαπολιτισμικής Συμβουλευτικής που ακολούθησαν συζητήθηκαν σενάρια, περιπτώσεις, περιστατικά και προβλήματα από τα μαθήματα γλωσσών σε αλλοδαπούς ή στο χώρο εργασίας. Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες κατά την εκπαίδευση/κατάρτιση τους στη γλώσσα ή/και σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και οι εκπαιδευτές, καθώς και τις διαπολιτισμικές δεξιότητες που πρέπει να έχουν στο έργο τους.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν οι συνεργάτες του Αχαϊκού Ινστιτούτου, η ομάδα εργασίας του προγράμματος CIVET, εκπρόσωποι των συλλόγων των μεταναστών, κοινωνικοί λειτουργοί από το κοινωνικό τομέα του δήμου, εκπαιδευτές της ελληνικής γλώσσας, δημοτικοί υπάλληλοι που έρχονται σε συχνή επαφή με μετανάστες, αστυνομικός που έρχονται σε επαφή με μετανάστες, εκπρόσωποι του Ανοικτού Πανεπιστημίου που υλοποιούν παρόμοια διαπολιτισμικά πρόγραμμα, κοινωνικοί λειτουργοί και σύμβουλοι σταδιοδρομίας.

Το επόμενο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2012 στην Πάτρα. Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και Σουηδία είναι στη φάση υλοποίησης του αντίστοιχου εργαστηρίου, ενώ ο συντονιστής από τη Φιλανδία πραγματοποίησε το εργαστήριο στις 2 Μαΐου 2012.

Υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και ικανοποίηση από τις ομάδες εργασίας και η θετική ανατροφοδότηση των συμμετεχόντων εξέφρασε την ανάγκη για παρόμοια εργαστήρια στο μέλλον.

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ενήλικων ευχαριστεί θερμά την  Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων, ΜΚΟ, Ένταξη Μεταναστών και Εξυπηρέτηση του Πολίτη για την όλη υποστήριξη και συμπαράσταση για το διαπολιτισμικό εργαστήριο καθώς και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την παραχώρηση της αίθουσας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View