Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Η Πόρνη από Πάνω» έρχεται στην Πάτρα

«Η Πόρνη από Πάνω» έρχεται στην Πάτρα
Μαρτάτος Tάκης

Στην παράσταση που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση αναμένεται να φέρει στο πλαίσιο των μετακλήσεων το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας μέσα στο μήνα Μάιο κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο δεκαπενθήμερο στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου «Απόλλων». Πρόκειται όπως μάθαμε, για την παράσταση με τίτλο «Η Πόρνη από Πάνω» με την ηθοποιό Κατερίνα Διδασκάλου.

Το κείμενο είναι του Αντώνη Τσιπιανίτη και συνδυάζει όπως γράφτηκε, το μαύρο χιούμορ με τη συγκίνηση ενώ βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Κεντρική ηρωίδα είναι μια γυναίκα που ζει στην ελληνική επαρχία με τα ταμπού και τις προκαταλήψεις της, η Ερατώ που επιστρέφει στο σπίτι της μετά την κηδεία του συζύγου της και διηγείται όλη την ιστορία της ζωής της έχοντας ως εφαλτήριο την πόρνη που μένει στο από πάνω διαμέρισμα.

Πρόκειται για ένα μονόλογο που χρησιμοποιεί το χιούμορ για να αποδώσει την αληθινή πλευρά της ζωής. Σε όλη τη διάρκεια του έργου, η ηρωίδα εξιστορεί το βίο της με τέτοιο τρόπο ώστε ο θεατής να μην είναι βέβαιος αν η ψυχική της ισορροπία δεν έχει διαταραχθεί από αυτά που έχει ζήσει και περάσει. Έτσι, τη μια μιλά και συμπεριφέρεται ως απολύτως ισορροπημένο άτομο, και την άλλη σαν να τα έχει κάπως «χαμένα». Όταν στο από πάνω της διαμέρισμα εγκαθίσταται μια πόρνη, τότε η Ερατώ που είναι μία γυναίκα από την Πρέβεζα αρχίζει να σκέφτεται τη ζωή της διαφορετικά.

Η σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Πατρώνη κι όπως γράφτηκε είναι ευρηματική, ατμοσφαιρική, με αρκετά έξυπνα σημεία, όπως το άναμμα του λιβανιού για θυμιάτισμα ή το φινάλε που έχει στοιχεία από Αλμοδοβάρ. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου στο «Καφεθέατρο» στην Αθήνα στην οδό Κοδριγκτώνος 2, Πεδίον του Άρεως. Οι Φωτισμοί είναι της Ελένης Αναγνωστοπούλου και η Μουσική Επιμέλεια του Ιωάννη-Ιόλαου Μανιάτη.

Η Κατερίνα Διδασκάλου είναι από τις πιο γνωστές ηθοποιούς. Έχει αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου ενώ συνέχισε τις σπουδές της στην Νέα Υόρκη. Έχει επίσης τελειώσει την φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει παίξει σε αρκετά σήριαλ στην τηλεόραση αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες, ανάμεσα τους και σε μία του θρυλικού Γάλλου σκηνοθέτη Ερίκ Ρομέρ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture