Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο ΚΔΑΠ παιδιών με αναπηρία η Αθηνά Τραχήλη

Στο ΚΔΑΠ παιδιών με αναπηρία η Αθηνά Τραχήλη

Είδε απο κοντά τα προβλήματα

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία που ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Πατρέων επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη. Κατά την παραμονή της στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης η κ. Τραχήλη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες που φιλοξενούνται εκεί αλλά και για τις ελλείψεις που υπάρχουν κυρίως στο σκέλος της μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρία από και προς τις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

«Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών με αναπηρία, η κοινωνική τους ένταξη και η ψυχοκοινωνική στήριξη τους είναι χρέος της Πολιτείας που, ωστόσο, μένει εν πολλοίς ανεκπλήρωτο παρά τις κατά καιρούς πομπώδεις διακηρύξεις και τα μετά πολλού θορύβου εξαγγελλόμενα προγράμματα», ανέφερε η κ. Τραχήλη επισημαίνοντας παράλληλα ότι στην σύγχρονη εποχή είναι αδιανόητο να εξακολουθούν να υφίστανται φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού με ευθύνη, κατά κύριο λόγο, του κράτους και των αποσπασματικών του κοινωνικών πολιτικών.

Επίσης, ειδική αναφορά έκανε η κ. Τραχήλη στην ανάγκη δημιουργίας δομών που θα προετοιμάζουν την ένταξη των παιδιών με αναπηρία στην παραγωγική διαδικασία και θα διασφαλίζουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση. «Τα παιδιά αυτά κρύβουν μέσα τους μια αστείρευτη δύναμη. Και μια ελπίδα που λειτουργεί διδακτικά για όσους εξ ημών απογοητευόμαστε και με την πρώτη ευκαιρία το βάζουμε κάτω», τόνισε η κ. Τραχήλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις