Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Τούρκος πρέσβης στην Πάτρα για λόγους πολιτισμού

Ο Τούρκος πρέσβης στην Πάτρα για λόγους ...

Θα εγκαινιάσει την έκθεση ζωγραφικής που διοργανώνει προς τιμήν του στην Achaia Clauss η Zervas Art

Θα εγκαινιάσει την έκθεση ζωγραφικής που διοργανώνει προς τιμήν του στην Achaia Clauss η Zervas Art. Το Σάββατο 28 Απριλίου η Πάτρα θα υποδεχθεί τον Πρέσβη της Τουρκίας κο Kerim Uras μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση που του απεύθυνε ο κος Ζέρβας προκειμένου να επισκεφτεί την πόλη.

Η Zervas Art διοργάνωσε μια μεγάλη Έκθεση Ζωγραφικής στην οποία συμμετέχουν 29 σύγχρονοι Τούρκοι ζωγράφοι προς τιμήν του Πρέσβη και της σύγχρονης Τουρκικής Τέχνης.

Η Zervas Art συνεργάζεται συνολικά με 140 Τούρκους καλλιτέχνες και στην έκθεση αυτή θα παρουσιάσει ένα τμήμα της μεγάλης συλλογής.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Achaia Clauss και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πολυσυλλεκτικό περιεχόμενο της έκθεσης με την διαφορετικότητα της γραφής των 29 Τούρκων καλλιτεχνών, αφορά μια σημαντική αναφορά στη σύγχρονη Τουρκική ζωγραφική γλώσσα, η οποία καταξιώνει την γειτονική χώρα σε σημαντική θέση στη διεθνή κοινότητα της τέχνης. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι επί το πλείστον καθηγητές σε Πανεπιστήμια Καλών τεχνών.

Οι διακεκριμένοι Τούρκοι καλλιτέχνες  άρχισαν γράφουν την ιστορία τους στην Πάτρα από το 202, από το «1o Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής» και σήμερα μετά από 10 χρόνια καλλιτεχνικής συνύπαρξης, έχουν συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό στην εμβάθυνση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη στην Πάτρα πρόκειται να σηματοδοτήσει νέες προοπτικές συνεργασία και συνύπαρξης των δύο χωρών. Σήμερα σε μια δύσκολη στιγμή για την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό, η επίσκεψη του κου Kerim Uras χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας.  Οι πολιτιστικές ομοιότητες με την γειτονική χώρα αποτελούν αξιοσημείωτο κέντρο πάνω στο οποίο μπορούν να περιστραφούν οι σύγχρονες Ελληνοτουρκικές σχέσεις της ανάπτυξης και του πολιτισμού.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Πατρέων. Την Κυριακή  29 Απριλίου θα επισκεφτεί τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, τους Αρχαιολογικούς χώρους και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι συνεργασίες και οι σχέσεις της Zervas Art με την Τουρκία βρίσκονται σε δρόμο ανάπτυξης εφόσον σύντομα θα λειτουργεί γραφείο της στην Πόλη για να διοργανώσει μια μεγάλη διεθνή διαπανεπιστημιακή εκδήλωση, με έδρα πλέον την Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture