Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προχωρά το έργο διάνοιξης της οδού Κανακάρη

Προχωρά το έργο διάνοιξης της οδού Κανακάρη

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις

Βάρος στο έργο διάνοιξης της οδού Κανακάρη, ως μια παρέμβαση που, σε συνδυασμό με την Μίνι Περιμετρική, θα αποσυμφορήσει αποφασιστικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες στη πόλη, θα δώσει διεξόδους και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών, δίνει ο Δήμος Πατρέων.

Πριν μερικές μέρες, μάλιστα, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η καταβολή των απαλλοτριώσεων που εκκρεμούσαν, ώστε το έργο πλέον να αποκτήσει ωριμότητα, να ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδος.

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ (με αριθμό 83/12-3-2010) αφορά στην καταβολή αποζημιώσεων για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις στις οδούς Σατωβριάνδου και Γκότση, Νόρμαν και Πάτμου, Πάτμου και παρόδου ΚΛ1.

"Για την δημοτική αρχή η τακτοποίηση των απαλλοτριώσεων ήταν ένα κρίσιμο ζήτημα. Και αυτό γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, ολόκληρο το έργο κινδύνευε να παρουσιάσει εμπλοκές που θα ήταν δύσκολο, έως αδύνατο, να ξεπεραστούν", ανέφερε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου. Και πρόσθεσε:

"Θα επαναλάβουμε σήμερα ότι για την  δημοτική αρχή η διάνοιξη της Κανακάρη και η ολοκλήρωση του έργου της Μίνι Περιμετρικής είναι δύο παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα της διαχείρισης της κυκλοφορίας στην πόλη και, από την άλλη πλευρά, θα επιτρέψουν την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου πεζοδρομήσεων και ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της Πάτρας. Αυτός είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής: απόδοση του κέντρου της πόλης στους πεζούς, πεζοδρομήσεις, ποδηλατοδρόμοι, παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα αναδείξουν την αισθητική της πόλης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις