Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δήμος προς καταστηματάρχες "Αδειάστε τώρα τα πεζοδρόμια"

Πάτρα: Δήμος προς καταστηματάρχες "...

Τελευταία προειδοποίηση απο τη δημοτική αρχή μέχρι την Τετάρτη αλλιώς θα υπάρχει δυναμική παρέμβαση

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή, «από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της ξεκίνησε σειρά διαβουλεύσεων με τους καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής ζητώντας τους να συμμορφωθούν με το νόμο και να απελευθερώσουν τα πεζοδρόμια, τις πλατείες, και τους κοινόχρηστους χώρους από τα  παράνομα τραπεζοκαθίσματα και  τις αυθαίρετες κατασκευές, καθώς ανήκουν στους πεζούς για τους οποίους άλλωστε και κατασκευάστηκαν.

Κατ΄ επανάληψη ο Δήμαρχος της Πάτρας έχει τονίσει ότι δεν μπορεί οι πολίτες να αναγκάζονται να κινούνται στο δρόμο με όποιο κίνδυνο για τη ζωή τους επειδή τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα από τραπεζοκαθίσματα και άλλες παράνομες κατασκευές, όπως δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτό από κανέναν το ότι πολίτες αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να περνούν μέσα από αυθαίρετες κατασκευέςκαταστηματαρχών για να μπουν στην είσοδο του σπιτιού τους και αισθάνονται παρείσακτοι σε πεζόδρομους που κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για αυτούς.

Τα πεζοδρόμια, οι πεζόδρομοι και οι πλατείες δεν είναι αυλή καταστημάτων.

Η Δημοτική αρχή εξάντλησε κάθε περιθώριο ανοχής απέναντι σε όσους παρανομούν και κάθε περιθώριο διαλόγου και συνεννόησης, προκειμένου να μπει τέλος στην άναρχη αυτή κατάσταση που είναι σε βάρος των πολιτών.

Δυστυχώς παρά τις επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου, τις συναντήσεις και τις επικοινωνίες που είχε για το σκοπό αυτό με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών           Εστίασης και αναψυχήςΝομού Αχαΐας  κ. Σταυρόπουλο και τις προειδοποιήσεις που έχει απευθύνει, δεν κατέστη δυνατό να απελευθερωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι από παράνομα τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές.

Κατόπιν τούτου ο κ. Δημαράς έδωσε εντολή να υπάρξει από την αρμόδια για το θέμα Διεύθυνση Προσόδων του Δήμου, μια τελευταία έγγραφη προειδοποίηση προς τους  καταστηματάρχες που παρανομούν, πριν κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή προς τους καταστηματάρχες, μέχρι την Τετάρτη 25/4/2012 θα πρέπει να απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα και οι  κατασκευές που βρίσκονται παρανόμως μπροστά από τα καταστήματά τους και επί του πεζοδρομίου, καθώς δεν διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

Σε διαφορετική περίπτωση η αρμόδια δημοτική υπηρεσία θα κινήσει τις διαδικασίες για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων που παρανομούν, καθώς δεν τηρούνται οι όροι χορήγησης της άδειά τους».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις