Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Παραμονή των Φοινίκων στην Α1 γυναικών πινγκ πονγκ

Παραμονή των Φοινίκων στην Α1 γυναικών πινγκ πονγκ

Οι ανδρές δεν κατάφεραν να πάρουν την άνοδο στην Α2 - Παρέμεινε στη Β' Εθνική, η Αναγέννηση

Την παραμονή τους στην Α1 Γυναικών εξασφάλισαν οι Φοίνικες Πάτρας μέσω των αγώνων μπαράζ που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η πατρινή ομάδα αγωνίστηκε με τις αθλήτριες Ζέρδιλα Διάνα, Ζαβιτσάνου Γιωργία, Αμπατζή Ελένη και Πουλιάση Φωτεινή και πήρε σχετικά εύκολα το ένα από τα δύο εισιτήρια, αφού επικράτησε με 4-1 επί της Καβάλας και της Πεύκης. Ηττήθηκε μόνο από το ΠΚΔ Ταύρου με 4-3, ήταν όμως μία ήττα που δε κόστισε στις αθλήτριες του Δημήτρη Ντεμίρη.

Έτσι την επόμενη περίοδο 2012-13 θα αγωνισθούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία και είναι αξιοσημείωτο ότι μετά και την άνοδο της Παγώνας στην Α1 Ανδρών, θα είναι η πρώτη φορά που το πατρινό πινγκ-πονγκ θα έχει εκπροσώπους στην Α1, σε άνδρες και σε γυναίκες.

Στα μπαράζ ανόδου της Β΄ Εθνικής για την Α2 Ανδρών, οι Φοίνικες Πάτρας πάλεψαν αλλά δε κατάφεραν να πάρουν την άνοδο. Η κλήρωση ήταν πολύ δύσκολη για τους πατρινούς , αφού στον όμιλό τους πέσανε οι Πόντιοι Μελισσίων και η Πρόοδος, που ήταν οι ομάδες που τελικά ανέβηκαν στην Α2.

Οι Φοίνικες προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό ηττήθηκαν όμως και στους δύο αγώνες με 4-1 και τερμάτισαν στη τρίτη θέση του ομίλου. Να σημειώσουμε ότι τις δύο νίκες της ομάδας έκανε ο Φίλιππος Φιλιππακόπουλος, που φέτος διανύει μία πολύ παραγωγική περίοδο και είναι πολύ αποτελεσματικός.


Εξαιρετική παρουσία  στους αγώνες είχαμε από το πατρινό αθλητή Κώστα Χατζηλυγερούδη, ο οποίος αγωνίζεται στον Έσπερο Καλλιθέας και έφτασε μία ανάσα από την άνοδο στην Α2. Ο Χατζηλυγερούδης εντυπωσίασε με την απόδοσή του και βοήθησε την ομάδα του να φτάσει μέχρι τη διεκδίκηση της ανόδου, όπου μετά από αγώνα 3,5 ωρών, ο Έσπερος έχασε από τους Πόντιους Μελισσίων με 4-3.

Στα μπαράζ ανόδου της Β΄ Εθνικής Γυναικών για την Α2, η Αναγένησση Πατρών δε μπόρεσε να κάνει την έκπληξη, η συμμετοχή όμως της ομάδας στους αγώνες ήταν μία πολύτιμη εμπειρία για τα κορίτσια, που είναι βέβαιο ότι θα τις βοηθήσει στη μελλοντική τους πορεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters