Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Όχι από την αντιπολίτευση στη χωροθέτηση ΣΜΑ- Στον αέρα ξανά το πρόβλημα με τα σκουπίδια

Πάτρα: Όχι από την αντιπολίτευση στη χωρ...

Οι κάτοικοι αντιδρούν με τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή τους

23.45 Όχι είπε η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο  της Πάτρας στην εισήγηση της δημοτικής αρχής για τη χωροθέτηση του ΣΜΑ αλλά και στις 5 προτεινόμενες θέσεις για δημιουργία ΣΜΑ. Στις πέντε ψηφοφορίες που έγιναν, η πρόταση της Δημοτικής Αρχής συγκέντρωσε 18 ψήφους έναντι 23 αρνητικών.

20.35 "Μήπως έχετε άλλη λύση στο μυαλό σας και όχι τον ΒΙΟΠΑ;" ρώτησε την δημοτική αρχή ο Κώστας Χριστόπουλος τονίζοντας πως η δημοτική αρχή πρότεινε το συγκεκριμένο χώρο καθώς εκεί θα έχει αντιδράσεις και έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος της που είναι να γίνει ο ΣΜΑ  σε άλλο σημείο. Ζήτησε  να αποσυρθεί το θέμα από τη συζήτηση σήμερα και να επανέλθει όταν θα υπάρχει συνολικός σχεδιασμός.

Για  συμφέροντα  έκανε λόγο ο  Κώστας  Πελετίδης διευκρινίζοντας ότι δεν θα ψηφίσει η παράταξή του την πρόταση της δημοτικής αρχής.

20.00 Έντονη είναι η αντίδραση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας για την πρόταση χωροθέτησης του ΣΜΑ. Ο Δημήτρης Κατσικόπουλος δήλωσε πριν από λίγο ότι δεν ψηφίζει τη θέση για δημιουργία ΣΜΑ στο  ΒΙΟΠΑ, ενώ όταν ερωτήθηκε επίμονα από τον Ηλία Γρηγόρη ποιά είναι η θέση που προτείνει, απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής και πώς ο ίδιος αν είχε εκλεγεί, θα έκανε ολόκληρο τον προγραμματισμό για την διαχείριση και όχι μεμονωμένα κείμενα.

19:23 Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Λοτσάρης στην εισήγησή του υποστήριξε ότι οι Σ.Μ.Α. είναι δραστηριότητες μεσαίας όχλησης, όπως όλες οι επιχειρήσεις που στεγάζονται στον ΒΙΟΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει καμία οσμή από την λειτουργία του. Επισήμανε δε ότι οι περισσότεροι ΣΜΑ στην Ελλάδα λειτουργούν κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι της Νέας Σμύρνης τον χωρίζει ένας δρόμος από τις πολυκατοικίες. Της Γλυφάδας είναι 50 μέτρα από το σπίτι του Κ. Μητσοτάκη, ενώ της Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε απόσταση 150 μέτρων από τον Νοσοκομείο Άγιος Στέφανος. Κάλεσε τέλος τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες να επισκεφθούν από κοινού άλλους ΣΜΑ στην Ελλάδα.

19:08 Ο κύβος ερρίφθη! Η Δημοτική Αρχή προτείνει ως καταλληλότερο τόπο για την δημιουργία του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων το Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας.

Στο άκουσμα της πρότασης οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αντέδρασαν έντονα. «Να τον πάρετε σπίτι σας», φώναξαν αρκετοί από αυτούς.

18:45 Γεμάτη από συμπολίτες που διαφωνούν με την προοπτική δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή τους, είναι αυτή την ώρα η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι Πατρινοί έχουν αναρτήσει πανό και αναμένουν τη συζήτηση καθώς και τις αποφάσεις του Σώματος για να καθορίσουν στο εξής τις κινητοποιήσεις τους.

Ανάλογου τύπου επιστολές έχουν στείλει μεταξύ άλλων Σύλλογοι του Ανατολικού Διαμερίσματος, του Νότιο, του Μιντιλογλίου, η ΟΕΒΕΣΝΑ κ.α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις