Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία στο Αίγιο

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία στο Αίγιο

Για διάπραξη ένοπλης ληστείας κατά συναυτουργία

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ληστεία που έγινε πριν είκοσι μέρες περίπου, στο Αίγιο και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 40χρονου ημεδαπού και τεσσάρων ακόμα συνεργών του για διάπραξη ένοπλης ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, την 8-3-2012 το απόγευμα, στο Αίγιο, τέσσερις δράστες επιβαίνοντας σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, πλησίασαν 41χρονο ημεδαπό ο οποίος βρισκόταν μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο αναμένοντας τον 40χρονο για επαγγελματικό ραντεβού.

Δύο από τους δράστες επιβιβάστηκαν στο αμάξι του 41χρονου και με την απειλή όπλων, τον οδήγησαν σε δύσβατο αγροτικό χωματόδρομο, στο Μαυρίκι Αιγιαλείας, όπου ασκώντας του σωματική βία τον ανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ το κινητό του τηλέφωνο και τα κλειδιά του οχήματος του.

Έπειτα, οι δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο των συνεργών τους, οι οποίοι τους είχαν ακολουθήσει και τράπηκαν σε φυγή.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, ενεργήθηκαν επισταμένες έρευνες από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, όπου προέκυψε ότι ο 40χρονος δράστης είχε προφασιστεί στον παθόντα ότι ενδιαφερόταν να πουλήσει σε αυτόν φορτηγά οχήματα. Για τον λόγο, αυτό συμφωνήθηκε επαγγελματικό ραντεβού μεταξύ τους, στο οποίο αντί του 40χρόνου, παρουσιάστηκαν οι τέσσερις συνεργοί του όπου και τον λήστευαν.

Ο 40χρονος είναι μέλος σπείρας, η οποία ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο, πραγματοποιεί λήστειες σε βάρος ατόμων. Συγκεκριμένα, με την ίδια μέθοδο  ο δράστης είχε διαπράξει πριν ένα μήνα περίπου, άλλη μια ένοπλη ληστεία στα Ιωάννινα, αφαιρώντας από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αιγίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις