Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μείωση εργοδοτικών εσφορών και ένταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία του ΟΑΕΕ προβλέπει νέος Νόμος

Μείωση εργοδοτικών εσφορών και ένταξη σε...

Οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο περιλαμβάνεται διάταξη, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του OAEE να ζητήσουν την υπαγωγή τους σε μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν στην οποία υπάγονται. Όπως εξηγεί σε σχετική του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας: "Το δικαίωμα αυτό παρέχεται εφόσον δεν υφίστανται ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και καταβάλλονται οι δόσεις κανονικά και με συνέπεια.

Με το ίδιο νομοσχέδιο τίθεται σε εφαρμογή ένα άλλο πάγιο αίτημά μας, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών για όλους τους συνεπείς εργοδότες. Η μείωση θα είναι ύψους 5% και θα ισχύσει για τους εργοδότες που καταβάλλουν τη μισθοδοσία, τις εισφορές και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών ταυτόχρονα μέσω τραπεζών.

Το σημαντικότερο σε αυτήν την νομοθετική εξέλιξη δεν είναι τόσο το ύψος της μείωσης, που είναι μικρό, αλλά αυτό καθαυτό το γεγονός ότι εισάγεται επιτέλους ο θεσμός της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών για τους συνεπείς εργοδότες.

Είναι αυτονόητο ότι οι προσπάθειές μας από εδώ και πέρα θα ενταθούν στην κατεύθυνση της περαιτέρω και περισσότερο δραστικής μείωσης. Για κάθε νεώτερη εξέλιξη σε σχέση με το ανωτέρω σχέδιο νόμου, θα σας κρατήσουμε ενήμερους."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά