Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η συγγραφέας και εικονογράφος Λιάνα Δεβεζάκη στο 60ο Δημοτικό Σχολείο

Πάτρα: Η συγγραφέας και εικονογράφος Λιά...

Επίσκεψη με αφρομή το βιβλίο της «ΜΑΡΔΟΥΚ»

Η συγγραφέας και εικονογράφος κ. Λιάνα Δενεζάκη βρέθηκε κοντά στους μαθητές της Α’ και της Δ’ τάξης του 60ου Δημοτικού σχολείου με αφορμή το βιβλίο της «ΜΑΡΔΟΥΚ» που τα παιδιά διάβασαν στα πλαίσια του προγράμματος της φιλαναγνωσίας.

Η συγγραφέας έγινε δεκτή με πολλή χαρά από τα παιδιά και παρακολούθησε στην αρχή ένα πρόγραμμα που τα ίδια ετοίμασαν και περιελάμβανε κείμενα, δραματοποιημένες σκηνές από το βιβλίο καθώς και μια προβολή με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που έκαναν. Της έδειξαν επίσης τις ζωγραφιές, τις αφίσες και το άλλο υλικό που κατασκεύασαν και είχαν αναρτήσει μέσα κι έξω από την τάξη τους.

Στη συνέχεια η κ. Δενεζάκη μίλησε στα παιδιά για το πώς εικονογραφείται ένα παιδικό βιβλίο και έπαιξε μαζί τους καλώντας τα ίδια να γίνουν συγγραφείς και να ξαναγράψουν το πρώτο κεφάλαιο διαλέγοντας ως αφηγητή ένα άλλο πρόσωπο της ιστορίας. Τέλος, απάντησε με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις τους. Εντύπωση ζωηρή προκάλεσαν τα υπέροχα σκίτσα που η συγγραφέας έφτιαχνε με απίστευτη ταχύτητα στον πίνακα της τάξης.

Τέλος, η κ. Δενεζάκη επισκέφτηκε την πρώτη τάξη και παρουσίασε ανάλογο πρόγραμμα με αφορμή άλλο βιβλίο της που τα πρωτάκια μας διαβάζουν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture